04 / 05 / 2024

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası, Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokolle üniversite oldu. okuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, ilk eğitim öğretim yılına üç bölümle başladı.

1952'de çimento dağıtımını Sanayi odası yapacak iddiası! 

1952 yılında Ankara Sümerbank Umum Müdürlüğü'nde Karabük'teki demir işlerinin görülmesi için toplantı yapılmış. Toplantıda çimento dağıtımı işi de görüşülmüş.

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Ticaret Bakanı Bolat'tan tüm sektörlere indirim çağrısı! Market, tekstil, beyaz eşya, otomotiv...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beyaz eşya, tekstil sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri, büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitiyor. Sene sonuna kadar yenilenmeyen eski sürücü ehliyetleri geçerliliğini yitirecek.

Milyonlarca emekli hemen bunu yapın! Emekli promosyonu nasıl yükseltilir? Yüksek maaş promosyonu nasıl alınır?

Bankalar emeklilerin promosyon tutarları için resmen yarışa girdi. Emekli promosyonunda rakamlar 10 bin Türk Lirası'na kadar çıktı. Eski sözleşmesi devam eden emekliler için bir son dakika müjdesi geldi. İşte merak edilen detaylar...

Faizsiz konutta eski sözleşmelere tadil ayarı!

Faizsiz finansmanla konut edindiren şirketlerle ilgili yasa teklifinde, şirketlerin, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce müşterileriyle yaptıkları tüm sözleşmelerini, kanuna göre tadil etmeleri için bulunan zorunluluk, sektörden gelen 'kaos yaratır' uyarıları üzerine tekliften çıkarılacak.

İlave gümrük vergilerinin süresi yılbaşına uzatıldı!

Bazı sanayi ürünlerinin yanı sıra tekstil, deri, konfeksiyon gibi ürünler için uygulanan ilave gümrük vergilerinin süresi 31 Aralık'a uzatıldı.

Perakendecilerin kira pazarlığı kızıştı!

AVM'lerde perakendeciler arasındaki kira pazarlığı kızıştı. Eylül ayı yaklaşıp cirolar artmaya baladıkça AVM'ler eski sözleşmelere dönmenin planını yapıyor.  

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası Haberi

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası


Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokolle üniversiteye dönüştürülen Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası, Bergama Meslek Yüksekokulu olarak kapılarını açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, ilk eğitim öğretim yılına üç bölümle başladı. Tekstil fabrikasını üniversiteye dönüştürme çalışmaları bir yıl sürdü. 


İş bulan okul

Bergama Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar sonucu fabrika, derslikleri, kantini, yemekhanesi ve yurtlarıyla yeni bir yaşam alanı haline getirildi. Bölümler belirlenirken öğrencilere meslek edindirme kriteri benimsendi. Gençlere istihdam sağlamayı hedefleyen bu üç bölüm, İş Makineleri Operatörlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı ile Bilgisayar Teknolojisi Programcılığı bölümleri oldu. 

Dokuz Eylül Bergama Meslek Yüksekokulu'nun gelecek dönemlerde açılacak yeni bölümleriyle öğrencisine iş bulan bir okul haline geleceğini dile gekiren Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama Belediyesi'nin Dokuz Eylül Üniversitesi'yle yapmış olduğu protokol gereği...