11 / 05 / 2024

eski yapılar kentsel dönüşüm

eski yapılar kentsel dönüşüm

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirterek, "Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli" dedi.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Ergün tarafından kuruldu.

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ederken, eski yapıların ağırlıklı olduğu 4 ilçe için çalışmalar hızlandırıldı. 

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.

Çanakkale Lapseki'deki riskli yapılar meclis gündeminde!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

eski yapılar kentsel dönüşüm Haberi

eski yapılar kentsel dönüşüm

Marmara Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği yöneticileriyle görüşen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirtti.

Bakırköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, 1999 depreminden sonra Marmara’da küçük çapta depremler yaşanmaya devam ettiğini dile getiren Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şöyle konuştu: “ Deprem uzmanlarından aldığımız bilgilere göre; Marmara’da yaşanan küçük depremler, büyük depremin beklendiği ana fayın ne kadar gerildiğine işaret ediyor. Maalesef 99 depreminin ardından başta Bakırköy olmak üzere İstanbul’un eski yapı stoğunda önemli değişiklik olmadı. Bu da olası bir depremde ne kadar büyük bir yıkımla karşılaşabileceğimizin göstergesidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi özellikle çok eski yapıların bulunduğu mahallelerde acilen kentsel dönüşüm kararı almalıdır.”

Başkan Kerimoğlu, deprem sonrası için belediye...