27 / 04 / 2024

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ederken, eski yapıların ağırlıklı olduğu 4 ilçe için çalışmalar hızlandırıldı. 



İstanbul'un Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Silivri ilçelerinde depremde yıkılma riski bulunan binaların  kentsel dönüşüm ile imar planına uygun şekilde yeniden yapılacak. 

İSTANBUL'UN 4 İLÇESİ'NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN GAZA BASILDI!

İstanbul'un; Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar ve Silivri ilçelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor.

Küçükçekmece'nin 10 yıl önce riskli alan ilan edilen Küçükçekmece meydanı ve çevresinde de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. Bakırköy'de 132 yüksek riskli bina bulunurken, Silivri'de riskli 408 bina yıkılıdı ve 59 binaya ilişkin mahkeme süreci devam ediyor. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen 1967 binanın anahtar teslimlerinin yapıldığını söyledi.

TEMMUZ AYINDA 1967 KONUT YENİLENDİ!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Kentsel dönüşümde yerinde dönüşüm, uzlaşmaya dayalı dönüşüm ve hız olmak üzere üç temel ilkeyi baz aldıklarınI vurguladı

Temmuz ayı itibarıyla 1967 binanın kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiğini söyleyen Başkan Hnaçerli, bu rakamın 27 bin konuta tekabül ettiğini ve 27 bin konut da 100 bini aşkın insanın yaşamının güvenli hale geldiği, riskli binadan çıkıp güvende olduğunun altını çizdi.

VATANDAŞLAR DÖNÜŞÜME GÖNÜLLÜ OLMALI!

Hançerli, kentsel dönüşümde en önemli detayın vatandaşın gönüllü olmnası gerektiğine vurgu yaptı.

Hançerli kentsel dönüşüm kapsamında olağan ve normal bir zamanda binaları yenilemek, daha güzel bir binaya taşınmak olduğunu belirterek,  asıl amaçlarının konfor değil hayat kurtarmak olduğununa vurgu yaptı. 

Hançerli,  Bu üç ilkenin aslında işin sırrı olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde hızlı olunmasına dikkat çekti.  Öte yandan kentsel dönüşümde yaşana sorunlardan da bahseden Hançerli, maliklerin kendi aralarında uzlaşmasının kentsel dönüşümde en önemli unsurlardan olduğunu söyledi. 

İstanbul un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

KÜÇÜKÇEKMECE MEYDANI VE ÇEVRESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI!

Küçükçekmece'nin 10 yıl önce riskli alan ilan edilen Küçükçekmece meydanı ve çevresinde de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı.

BAKIRKÖY'DE 132 RİSKLİ BİNA BULUNUYOR!

Bakırköy'de 11 bin 594 bina bulunuyor. 6306 sayılı riskli yapılar hakkında kanun uyarınca halihazırda yüksek riskli 132 bina bulunurken, 67 binanın boşaltılması için tebligatlar tamamlandı.

65 binanın tebligatlarının ise tapu müdürlüğünden gelecek tebligat ve adres bilgisi yazısına müteakiben yapılacağı bildirildi.

SİLİVRİ'DE 59 BİNA İÇİN MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Silivri Belediyesi'nden alınan bilgiye göre ilçede 51 bin 96 yapı bulunuyor. Bu yapılardan 24 bin 904'ü 2000 yılı öncesi yapılardan oluşurken 26 bin 192'si ise 2000 yılı sonrası yapılardan oluşuyor.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Geri Dön