06 / 05 / 2024

Eskişehir Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşıma Sistemi Projesi Tramvay Uzatma Hatları yapım işi

Eskişehir Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşıma Sistemi Projesi Tramvay Uzatma Hatları yapım işi

Eskişehir'de mevcut tramvay hatlarının uzatılması projesi kapsamında çalışmaları süren Emek-71 Evler hattında, mevcut hatta bağlantısındaki makas sistemlerinin ''kavşağa sığmadığı'' gerekçesiyle, plan değişikliği yapıldığı bildirildi

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Yeni Eskişehir Stadyumu eleştirilerine TOKİ’den açıklama geldi!

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Yeni Eskişehir Stadyumu hakkında: “TOKİ ev dışında inşaat yapmasın.” eleştirilerinde bulundu. TOKİ bu eleştiri üzerine hava koşulları nedeniyle hasarlı bölgelerin tadilat edileceği ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda müsabaka yapılamayacak!

Yeni Eskişehir Stadyumu için karar verildi. Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan çıkan kararda, stadın hala risk teşkil ettiği ve müsabaka yapılamayacağı söylendi...

Bursa Şehir Hastanesi nerede, nasıl gidilir, ulaşım bilgisi 2019!

Bursa Şehir Hastanesi nerede? Bursa Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir 2019? gibi soruların yanıtları haberimizde yer alıyor. işte Bursa Şehir Hastanesi ulaşım bilgisi 2019...

Eskişehir Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşıma Sistemi Projesi Tramvay Uzatma Hatları yapım işi Haberi

Eskişehir Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşıma Sistemi Projesi Tramvay Uzatma Hatları yapım işi


     Yeni değişikliğin Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulmaması ve hattın, lise ve anaokulu önünden geçmesi tepkilere yol açtı. 

     Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Süzer, tramvay hattında yapılan değişiklikten haberlerinin olmadığını söyledi. 

     Yapılan her türlü değişikliğin Meclis'e sunulması gerektiğini anlatan Süzer, şöyle devam etti: 

     ''Değişikliklerin Meclis'e bildirilmemesi hoş değil. Meclis'e böyle bir plan değişiklik sunulmadı. Böyle bir değişikliğin planlar üzerinde yapılması gerekiyor. Çünkü, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin karar alması için planların olması gerekiyor. Eskişehir'in zarar görmemesi ve hizmetlerin engellenmemesi için çalışıyoruz. Her türlü plan değişikliğinden haberdar olmamız gerekiyor.'' 

     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, Eskişehir Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşıma Sistemi Projesi Tramvay Uzatma Hatları yapım işi kapsamında Emek-71 Evler tramvay...