18 / 05 / 2024

eskişehir sazova stadyum

eskişehir sazova stadyum

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir'de Sazova Mahallesinde yapımı süren yeni stadyum konusunda yol sorunu olmadığı, ulaşım ve otopark sıkıntısı olduğu belirtildi.

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Yeni Eskişehir Stadı onarıldı! 

Eskişehir'in stadı, yoğun kar yağışı sebebiyle çatısı, gerdirme demirleri, halatları ve çatı direklerinde hasar oluşmuştu. Stadyum hakkında kapatma kararı verilmişti. Eskişehirspor internet sitesinden stadın onarıldığını açıkladı...

Eskişehir İMO'dan Eskişehir Stadyumu açıklaması!

Eskişehir’de 2016 yılında yapılan yeni stadyum hava koşulları nedeniyle zarar gördü. Stadyum Valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kullanıma kapatıldı.

Eskişehir'de 3.6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi'nde Sazova Mahallesi'nde yer alan atölye binası vasıflı gayrimenkul 3 milyon 639 bin 618 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu Kavşağı hazır!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri Yeni Atatürk Stadyumu çevresini yoğun mesai harcayarak oynanacak Yeni Malatyaspor maçına yetiştirdi. Yapılan peyzaj çalışmaları sonunda Yeni Stadyum çevresi estetik bir hal aldı.

Eskişehir yeni stadyum yolu genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehir’de yapımı devam eden yeni stadyum yolunda sorumluluğu altında bulunan alanda yolları genişleterek asfaltlama çalışmalarına başladı.

Eskişehir Masal Şatosu yarın açılıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve çocukların hayallerini süsleyen Masal Şatosu, bakım ve onarım çalışmalarının ardından tekrar açılıyor.

Eskişehir Bilim Deney Merkezi yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve geleceğe ışık tutan Bilim Deney Merkezi, 4 Mayıs 2016 tarihinden itibaren bakım ve onarım çalışmaları için kapılarını ziyaretçilere kapatacak.

Eskişehir'e yapılacak yeni stadyumun yer planlama süreci tartışılıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir'de Sazova Mahallesinde yapımı süren yeni stadyum konusunda yol sorunu olmadığı, ulaşım ve otopark sıkıntısı olduğu belirtildi.

Eskişehir Stadyumu'nun yüzde 85'i tamam!

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Eskişehir'de yapımına devam edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığını söyledi.

Azim Tuna: Eskişehir Stadı, Timsah Arena'yı örnek alacak!

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena Stadyum'unda incelemelerde bulundu.

Eskişehir Stadı'nda son durum ne?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Eskişehir'de yapımına devam edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatında sona yaklaşıldı.

TOKİ Eskişehir Stadyum inşaatında sona yaklaşıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Eskişehir'de yapımına devam edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatında sona yaklaşıldı.

eskişehir sazova stadyum Haberi

eskişehir sazova stadyum

Önce ulaşım sorunu çözülür


Dünyanın neresinde inşa edilirse edilsin bir stadyumun planlama aşamasında yapılacak ilk işin doğru bir ulaşım analizi olduğunun belirtildiği açıklamada, yeni stadyumun yerinin yanlış olduğu da belirtildi. İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Bülent Erkul, ““İnşaatı yapalım bitirelim ulaşım sorunu sonra çözülür” yaklaşımı mühendislik anlayışıyla bağdaşmaz. İnşaat Mühendisleri Odası olarak yeni stadyum fikri ilk ortaya atıldığında, Muttalıp veya Sazova’ya yapılmasını kabul etmemiş, mevcut yerinde yapılmasında ısrarcı olmuştuk. Çünkü yerleşim aksları olarak her ikisinin de kentin uç noktaları olduğunu belirtmiş, ulaşımın çok yönden tek yöne akacağı veya tersi olacağını belirterek ne kadar yol yaparsanız yapın ulaşım sorunu yaşanacağını defalarca yazmış ve söylemiştik” dedi.


Ciddi tıkanmalar olacak


Stadyumdan çıkan otobüs ve otomobillerin ilk olarak kullanacağı anayolun Ulusal Egemenlik Bulvarı olduğunu ifade eden...