17 / 05 / 2024

eskişehir su altı cenneti nerede

eskişehir su altı cenneti nerede

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi’nin (ESGAM) Sakaryabaşı Projesi ile Eskişehir’de geçen yıl keşfedilen su altı cenneti, 4 Mayıs tarihinde yapılacak lansmandan sonra dalış turizmine açılacak...

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 

Eskişehir TOKİ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup: Vade sayısı düştü, taksit ve KDV arttı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, fakat konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar sebebiyle mağdur olduklarını söyleyenler Eskişehir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Eskişehir Sivrihisar’daki binalar yıkılma tehlikesi altında!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan 170 yapı deprem riski yönünden incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir Avlakkaya Vadisi Doğal Sit Alanı koruma altında!

Eskişehir İli, Mihalgazi ve Tepebaşı İlçeleri'nde bulunan Avlakkaya Vadisi potansiyel doğal sit alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir’de eski öğrenci yurdu binası çöktü!

Eskişehir’de yıkılması için boşaltılan ve uzun zamandır kullanılmayan eski öğrenci yurdu binası çöktü.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü'nde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü Alt Gelir başvuruları başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Alt Gelir Grubu Konut Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Eskişehir yeni stadyum yolu genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehir’de yapımı devam eden yeni stadyum yolunda sorumluluğu altında bulunan alanda yolları genişleterek asfaltlama çalışmalarına başladı.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Eskişehir Nayman'ın yolları yenileniyor!

Eskişehir Belediye Başkanı Ahmet Ataç Nayman Sokak ve Hoşnudiye Mahallesi’nde gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarını denetledi. Ataç, kentin en merkezi noktasında yenilenen sokağın yeni görünümüne kısa sürede kavuşacağını söyledi.

Eskişehir Mahmudiye'nin altyapısı yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından Mahmudiye ilçesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatları projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Eskişehir İnönü'nün altyapısı yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından İnönü ilçesinin içme suyu boru hatlarının yenileneceği projenin çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de katılımı ile başladı.

eskişehir su altı cenneti nerede Haberi

eskişehir su altı cenneti nerede


Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi’nin (ESGAM) Sakaryabaşı Projesi ile Eskişehir’de geçen yıl keşfedilen su altı cenneti, 4 Mayıs tarihinde yapılacak lansmandan sonra dalış turizmine açılacak.


ESGAM’ın Sakaryabaşı Projesi, 2013 yılında ESGAM'ın proje yöneticisi 3 yıldız dalış eğitmeni Varol Altunan ile ESGAM’ın kurucusu ve su altı fotoğraf sanatçısı Erkan Balk’ın girişimleriyle başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında su altı cennetinin dalış turizmine açılmasına karar verildi.


Dünyanın ilgisini çeken proje hakkında bilgi veren ESGAM Genel Koordinatörü Erkan Balk, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yetkilileri ve Çifteler Belediyesi’nin katkıları ile projede önemli yol katettiklerini belirtti. Projenin 2013 yılında keşif dalışları ile başlatıldığını aktaran Balk, “İlk başlarda Sakaryabaşı havzasını dalış yapılabilirlik yönünden inceledik. 2013 yılında Sakaryabaşı’nda başlattığımız projede söz konusu keşfimiz derinleştikçe ilginç bulgularla...