29 / 04 / 2024

Eskişehir turizmi 2015

Eskişehir turizmi 2015

Yaklaşık 15 bin üyeli Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanlığını yürüten Metin Güler, şehrin dış ticaretteki iş hacminin geliştirilmesi konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor. Güler, Eskişehir turizminin ön plana çıkması gerektiğini belirtti.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı!

2015'te temeli atılan Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı. 1 milyar 678 milyon liraya mal olan hastane açılış için gün sayıyor. 

Eskişehir'de Ekim ayında 2 bin 489 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Eskişehir genelinde konut satışları 2016 Ekim ayında, 2015 Ekim ayına göre yüzde 39,5 oranında artarak 2 bin 489 adet oldu.

Eskişehir'in Emlak Vergisi rekortmenleri açıklandı!

Eskişehir'in 2015 yılı 'Emlak Vergisi' rekortmenleri açıklandı. Sıralamaya Kanatlı Ailesi damgasını vurdu. Listede yine ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı ikinci, Yönetim Kurulu üyelerinden Aydan Kanatlı üçüncü ve Gülden Kanatlı Derbil dördüncü oldu.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Eskişehir'de konut satışları yüzde 5 azaldı!

TÜİK verilerine göre; Eskişehir'de geçen ayki konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında azaldı. Eskişehir genelinde konut satışları 2016 Şubat ayında, 2015 Şubat ayına göre yüzde 5 oranında azalarak bin 585 adet oldu.

Eskişehir’de 2015 yılında 22 bin 234 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, Eskişehir’de 2015 yılında satış sonucu el değiştiren konut sayısının 22 bin 234 olduğunu açıkladı. Eskişehir genelinde konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında arttı.

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Panorama Plus ve Referans Bakırköy değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir Panorama Plus projesinin ve Referans Bakırköy projesinin 2015 sonu değerleme raporlarını yayınladı. İşte değerleme raporları..

Eskişehir’de konut satışları yüzde 25,5 oranında azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Eskişehir’de konut satışları ise 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,5 oranında azalarak bin 635 adet oldu.

Çimsa’dan Eskişehir’e 55 milyon dolar!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Fabrikası’nda 55 milyon dolarlık yeni beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor. Bu, şirketin 2015’teki ikinci büyük yatırımı.

Eskişehir'de Eylül ayında 1.635 konut satıldı!

ESKİŞEHİR'DE geçen ay ki konut satışları, ülke ortalamasının altında bir önceki yılın aynı döneme göre önemli ölçüde düştü. Eskişehir'de konut satışları 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,5 oranında azalarak bin 635 adet oldu.

Eskişehir'de hobi bahçesi heyecanı!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından yeni oluşturulan Aşağısöğütönü mahallesindeki hobi bahçesinin talihlileri kurayla belirlenecek. 17 Kasım 2015 tarihinde yapılacak kura çekimi için müracaatlar başladı. İşte ayrıntılar...

Eskişehir Odunpazarı TOKİ Evleri son başvuru günü!

Eskişehir Odunpazarı TOKİ Evleri son başvuru günü 30 Eylül 2015 olarak belirlendi. Dairelerin minimum 144,06 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede aylık taksitler 938,55 TL'den başlıyor.

Eskişehir turizmi 2015 Haberi

Eskişehir turizmi 2015

Her fırsatta Eskişehir'in turizm potansiyelinin de ön plana çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Metin Güler ile ETO'nun faaliyetleri, fuar merkezi ve şehrin ticari potansiyeli üzerine konuşuldu.


ETO'nun yapısını ve üye firmalara yönelik çalışmalarınızı anlatır mısınız? 

ETO yaklaşık 120 yıldan bu yana şehrimiz ticaret ve sanayisine hizmet ediyor. 

Bugün itibarıyla 40 meslek komitesinde inşaattan gıdaya, hizmet sektöründen eğitime, ağır sanayiden tekstile kadar her alanda sayısı 15 bine yakın üyemiz var. 

Üyelerimizin yatırım ve iş hacimlerini geliştirmek için öncelikle çok yönlü bilgilendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Öte yandan Ar-Ge ve Stratejik Araştırmalar birimimiz aracılığı ile iş geliştirmek için yapılması gerekenleri belirleyip, o yönde adımlar atılmasını sağlıyoruz. Ayrıca Dış Ticaret birimindeki uzmanlarımız ihracatını artırmak isteyen üyelerimize danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor. İşletmelerin doğru pazarda, doğru iş partneri ile bir...