29 / 04 / 2024

Eskişehirde Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli

Eskişehirde Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Eskişehir'de Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli düzenlendi. Fercan Yavuz; "3 katlı ve üstündeki binalar risklidir diyebiliriz." dedi.

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Deprem bölgesindeki 11 şehirde kura heyecanı başladı. Merakla beklenen kura çekilişleriyle 30 bin 697 konut sahibini bulacak. 

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.

İstanbul'da 600 binden fazla yapı 6.7'lik depremi bile kaldıramaz! Yeni yerler imara ve yapılaşmaya açılmamalı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi de gündem oldu. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından İstanbul'da yeni alanların yapılaşmaya açılması ve deprem tehlikesi ile ilgili paylaşım yaptı. 

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Uzman isimden korkutan açıklama: O şehirde her an büyük bir deprem olabilir!

Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Yüksekova'nın zeminine ve üzerinde bulunduğu fay hattına dikkat çekerek, her an büyük bir deprem olabileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

Galatasaray’ın Başkanı Dursun Özbek ve eski Başkanı Adnan Polat deprem bölgesinden seslenerek, “Herkes kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmaya devam edelim” dedi.

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Japon Uzman Moriwaki'den İzmir için deprem uyarısı: '6,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz'

Joshinori Moriwaki adlı Japon deprem uzmanı, İzmir için ciddi bir deprem tehlikesi olduğu konusunda bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Eskişehirde Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli Haberi

Eskişehirde Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Eskişehir'de Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli düzenlendi. 


Panele Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu Başkanı Olcay Yılmaz başkanlık etti. Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Altunel, Ankara Başken Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arzu Fırlarer, Fercan Yavuz, Şenay Cebercert ve İbrahim Berber konuşmacı olarak katıldı. 

Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak'ın açılış konuşmasının ardından konuşmasına başlayan Prof. Dr. Erhan Altunel; "Eskişehir Kuzey Anadolu fay hattına yakın olduğu için deprem riski vardır. Eskişehir'in yakınlarında aktif fay diye tanımlayabileceğimiz bir fay hattı mevcuttur. Eskişehir'de bulunan fay zonun uzun aralıklarla büyük deprem üretme etkisi vardır. 


Fay zonun üzerinde yerleşim yerleri ve sanayi bölgesi bulunmaktadır. Üretilen veriler ve uyarılar bölgedeki yetkililer tarafından göz önünde tutulmalıdır. Fay hattı...