15 / 05 / 2024

Eskişehirin Porsuk Çayı

Eskişehirin Porsuk Çayı

Türkiye' de olduğu kadar başka ülkelerde de esin kaynağı olan Eskişehir'in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi'nin uygulanacak olması Brüksel'de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı.

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Eskişehir’de simide bir yılda yüzde 80 zam geldi!

Eskişehir’de simide zam geldi. Ocak ayında 5 TL'den satılan simit 2023 yılı bitmeden yüzde 80 zamlanmış oldu. Peki, Eskişehir’de simit ne kadar oldu? İşte detaylar...

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Eskişehir TOKİ projesiyle tek bir ilçeye 126 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir'de 126 konut inşa edecek. TOKİ Eskişehir projesi Ekim ayında ihaleye çıkacak.

Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 

Eski bakan Vedat Bilgin, Mayıs ayında yaptığı açıklamada asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını söylemişti. Yetkililer, her gün asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalar yapıyor ancak '500 dolar' ifadesine dikkat çekilmemesi gözden kaçmadı. 500 dolar vaadi unutuldu mu? İşte ayrıntılar...

Eski Bakan Prof. Dr. Çelebi: ‘Ekonominin bir an önce normalleşmesi lazım’

Seçimden sonra ekonomide ilk bir ayın çok önemli olacağını dile getiren Ekonomi eski Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, “Yakıtı az kalmış uçak yere yumuşak indirilmeli” dedi. Çelebi, ekonominin bir an önce normalleşmesi gerektiğini vurguladı.

TOKİ ocak ayı kura takvimi güncellendi! Kuralar il il peş peşe çekilecek! 13- 24 Ocak TOKİ kurası hangi illeri kapsıyor?

TOKİ kura çekimi belirlenen tarihlere göre il il yapılmaya devam ediyor. 13 Ocak'ta Eskişehir ve Adana ilinden devam edecek olan TOKİ kura takvimi Ocak ayı tarihleri güncellendi. Peki, 13- 24 Ocak TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor? İşte detaylar...

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Han'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Han'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Han sosyal konut projesi...

TOKİ Eskişehir Günyüzü 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Günyüzü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Günyüzü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Günyüzü'nde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Günyüzü sosyal konut projesi...

TOKİ Eskişehir Odunpazarı 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Odunpazarı 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar?

Çay, şeker, ayçiçek derken bir ürüne daha dev zam! Markette gördünüz mü paket paket atın

Çay, şeker, ayçiçek yağına gelen zamların ardından vatandaşa bir darbe daha geldi. Geçtiğimiz aylara kadar 40 TL'den satılan ve mutfağın vazgeçilmezi olarak bilinen bir ürünün fiyatı 60 TL'ye çıktı. Eski fiyattan ürünü bulanların paket paket alması yoksa zamlı fiyattan alacakları ifade edildi.

Çay, şeker, yumurta derken bir zam haberi daha geldi! Pazarda gördünüz mü poşet poşet doldurun

Çay, şeker, ayçiçek ve yumurta fiyatlarına gelen zamların ardından bir zam haberi da pazardan geldi. Patatese gelen zamlar dudak uçuklattı, eski fiyattan patates bulan vatandaşların poşetleri doldurması tavsiye edildi.

Eskişehirin Porsuk Çayı Haberi

Eskişehirin Porsuk Çayı

Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri, Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de uygulanacak. Türkiye'de olduğu kadar başka ülkelerde de esin kaynağı olan Eskişehir'in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi'nin uygulanacak olması Brüksel'de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı.



Avrupa Birliği başkenti Brüksel'den Eskişehir'e gelerek Porsuk Çayı projesini inceleyen Türk siyasetçi Mustafa Ulusoy ile Anderlecht Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Gaetan Van Goidsenhoven'in Brüksel'in Anderlecht Kanalında uygulanacak olan "Eskişehir'i örnek alan projesi" Brüksel Belediye Meclisinde onaylanarak kabul edildi. 

27 Mart 2014 tarihli Belediye Meclis toplantısında ele alınan Master planın kabul edilmesiyle Brüksel'in Anderlecht Kanalı ve çevresi, tıpkı Eskişehir Porsuk çevresi şeklinde düzenlenecek. 


Eskişehir Porsuk Projesi'nin Avrupa'nın en önemli şehirlerinden biri ve AB Başkenti olan Brüksel'de hayata geçecek olması, hem Eskişehir için, hem de Brüksel'de yaşayan Türk vatandaşları...