02 / 05 / 2024

eşlerin kişisel malları

eşlerin kişisel malları

Medeni Kanun gereğince; haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor. Peki, bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

BİM 15 Mart 2024 aktüel Ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın BİM'de seçili birçok üründe indirim fırsatı sunuluyor!

BİM 15 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet sayfası üzerinden paylaştı. BİM'de yarın, kişisel ürünlerden, beyaz eşyaya, televizyondan, kahve makinesine kadar birçok seçili ürün raflardaki yerini aldı. İşte BİM aktüel kataloğu ile indirimli ürünlerin fiyatları.

CarrefourSA 22-29 Şubat 2024 Aktüel Kataloğunu yayımladı! Bebek bezi, deterjan ve temizlik ürünlerinde indirim!

CarrefourSA 22-29 Şubat güncel ürünlerin yer aldığı aktüel kataloğu internet üzerinden yayımlandı. CarrefourSA'da birçok seçili üründe indirim fırsatı sunuluyor. Kağıt havludan, beyaz eşyaya, kişisel bakım ürünlerine kadar seçili ürünlerde fırsat sizleri bekliyor.

BİM 20-23 Şubat'ta cazip ürünler raflarda! BİM'de bu hafta Omo Toz Deterjan Active 319 TL, Yudum Ayçiçek Yağı 171,75 TL

BİM marketler zincirinde 20-23 Şubat'ta seçili ürünlerde indirim fırsatları yer alacak. BİM' de deterjandan, elektronik eşyaya, kişisel bakım ürünlerinden, gıdaya kadar cazip fırsatlar bulunmakta. 20 Şubat 2024 Salı BİM kataloğu indirimli ürünleri fiyat listesi.

ŞOK'tan 14 Şubat kataloğu! ŞOK'ta yarın kağıt havludan, gıdaya, elektonik eşya ve kişisel ürünlerde indirim firsatı!

ŞOK Marketler zinciri 14 Şubat 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, yarın çeşitli ürünlerde indirim fırsatı sunuluyor. Sinbo Airfryer 2.999 TL, 6'lı Çelik Yemek Kaşığı / Çatalı 89,95 TL, 120x170 cm Koza Hai Peluş Halı 699 TL.

BİM'de LG 55 Inç UHD Smart TV 18.999 TL, Philips Epilatör 579 TL! BİM 9 Şubat 2024 kataloğu

BİM aktüel 9 Şubat 2024 indirimli ürünler kataloğunu yayınladı. Buna göre, çeşitli kişisel bakım ürünleri, mutfak malzemeleri, elektronik eşyalar ve birçok seçili üründe indirim uygulanacak. 

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

İnternetten alışverişte bu hataları yapanlar cebine büyük zarar veriyor

Binlerce tüketici e-ticaret sitelerinden sağlıklı alışveriş yapmadığı için cebinden çok para çıkıyor. Vatandaşlar kargoda sorun yaşıyor, sahte ürün alıyor ve kişisel bilgilerini tehlikeye sokuyor. İşte tüm detaylar...

Çeyiz hazırlayanlar müjde! Elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerinde yüzde 25 indirim!

Migros bu haftaya özel başlattığı kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında 220 adet elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri yüzde 25 indirimle satışa çıkarılacak.

SGK emeklilik kaydı nasıl oluşturulur? Emekli olma aşamasında olan kişi ne yapmalıdır?

Emeklilik, birçok birey için yaşamlarının önemli bir dönüm noktasıdır ve kişisel ve mali durumlarıyla ilgili önemli kararlar içermektedir. Bu nedenle, emeklilik işlemlerini dikkatli ve bilinçli bir şekilde yönetmek, geleceğinizi güvence altına almanız açısından önemli bir adımdır.

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Tarım Kredi marketlerinde kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde büyük kampanya!

Kaçırılmayacak fırsatları yakalayın! Tarım Kredi Marketlerinde, ay sonuna kadar kişisel bakım ürünleri ve temizlik ürünleri için büyük bir kampanya sizi bekliyor! Hemen gelin, avantajlı indirimleri kaçırmayın!

Kozmetiğe milyonlar harcıyoruz! 2022 yılı ithalatı 409,4 milyon dolara yükseldi!

Pandemide dibe vuran Türkiye’nin kozmetik ithalatı, her geçen yıl katlanarak artıyor. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde ithalat şampiyonu ise parfüm oldu.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

eşlerin kişisel malları Haberi

eşlerin kişisel malları

Bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Medeni Kanun gereğince; haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor.


Özellikle aşağıdaki hâllerde haklı bir sebebin varlığı kabul edilir:

1. Diğer eşe ait malvarlığının borca batık veya ortaklıktaki payının haczedilmiş olması,

2. Diğer eşin, istemde bulunanın veya ortaklığın menfaatlerini tehlikeye düşürmüş olması,

3. Diğer eşin, ortaklığın malları üzerinde bir tasarruf işleminin yapılması için gereken rızasını haklı bir sebep olmadan esirgemesi,

4. Diğer eşin, istemde bulunan eşe malvarlığı, geliri, borçları veya ortaklık malları hakkında bilgi vermekten kaçınması,

5. Diğer eşin sürekli olarak ayırt etme gücünden yoksun olması.

Eşlerden biri ayırt etme gücünden sürekli olarak yoksun ise, onun yasal temsilcisi de bu sebebe dayanarak mal ayrılığına karar verilmesini isteyebilir.


2. Yetki

MADDE 207.-...