17 / 05 / 2024

esnaf faizler indirilirse rahatlarmı

esnaf faizler indirilirse rahatlarmı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ( TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır ” dedi...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Sur'daki kira affı esnafı sevindirdi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kasım 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasındaki kira borçlarını affetti. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saldırılar nedeniyle mağdur olan esnafın kira borçlarını affetmesi esnafı sevindirdi.

Nurol Park Güneşli'de faizler yüzde 0,59'dan başlıyor!

Nurol Park Güneşli'de faizler yüzde 0,59'dan başlıyor. Bu yıl Temmuz'da teslimlerin başlayacağı Nurol Park Güneşli projesinde 1+1'den, 4+1'e kadar konut tipleri yer alıyor...

Tokat Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi binasının temeli atıldı!

Tokat'ta 630 metrekare oturum alanı 5 bin metrekare kapalı alanı olacak olan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının temeli törenle atıldı.

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark istiyor!

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark sorunu olduğu için vatandaşların şire pazarına geleme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Esnaf, bulundukları yerde otopark olmadığı için vatandaşın şire pazarına gelemediğini vurguladı.

Manavgat sanayi esnafı yapılacak çalışmalarla rahat nefes alacak!

Manavgat Belediyesi’nin Sanayi bölgesinde bir süredir sürdürdüğü yol, kaldırım, refüj ve kanal kenarına park çalışmaları, bölgenin çehresini değiştirerek, işlevsel olarak da sanayi esnafını rahatlatacak.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde esnaf mağdur mu oldu?

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüm adı altında başlatılan projelerde hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Anlaşmazlıkların görüldüğü projelerde ise en çok esnaf mağdur edildi. Bölgede yıkım sonucu azalan nüfustan dolayı birçok esnaf kepenk kapattı.

TOKİ esnafı ev ve dükkan sahibi yapacak!

Şimdiye kadar binlerce dar gelirlinin ev sahibi olmasını sağlayan Toplu Konut idaresi (TOKİ), şimdi de evsiz esnaf ve sanatkarları ev sahibi yapma kararı aldı.

TOKİ esnaf kampanyası ne zaman başlayacak?

TOKİ, dar gelirli ve emeklilerden sonra esnaf için de konut yapmaya hazırlanıyor. Artık evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa TOKİ ev yapacak.

Suadiye esnafından altgeçit isyanı!

Yüksek hızlı tren ve banliyö hattı için kapatılan altgeçit Suadiye’de esnafı isyan ettirdi. Yüksek kiralar ödediklerini söyleyen dükkân sahipleri kepenk kapatma riskiyle karşı karşıya...

Mehmet Ünlübaş: AVM projeleri esnafı bitirecek!

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Ünlübaş, Büyükşehir'in yapacağı AVM projelerinin esnafı bitireceğini söyledi Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhan Hotel'in yanına ve Adliye Sarayı'nın karşısına iki tane AVM yapacak.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası TEB ile bir araya geldi!

Adana ESOB'a bağlı Adana Emlakçılar Esnaf Odası ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile birlikte düzenlenen, kahvaltılı istişare toplantısında kentte hizmet veren emlakçı esnafının sorunları dile getirildi...

2015 emlakçı esnafını güldürmedi!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlakçı esnafının 2015 yılını siyasi belirsizlikler yüzünden döviz kurundaki oynaklık ve korsan emlakçıların artmasıyla istedikleri gibi geçiremediklerini dile getirerek 2016'dan umutlu olduklarını söyledi.

İşyerleri yanan Osmanlı Halk Pazarı esnafı imar istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarın, Keçiören ilçesinde yangının meydana geldiği Osmanlı Halk Pazarı'ndaki esnafla bir araya gelecek. Gökçek, esnafın taleplerinin önemli olduğunu belirtti.

esnaf faizler indirilirse rahatlarmı Haberi

esnaf faizler indirilirse rahatlarmı


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır” dedi.


Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, ekonomi ve faizlerin düşürülmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını olumlu karşıladıklarını belirterek, “Esnaf ve sanatkarlar olarak faizlerin düşürülme yönündeki açıklamaları olumlu karşılıyoruz. Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır. Ekonomik anlamda belirsizlikler ortadan kalkacaktır Çünkü faizlerin düşürülmesi ile üretim ve istihdam aratacak. Uluslararası piyasalarda ülkemizin ekonomik anlamda istikrarı çıkacağı için yabancı sermaye girişi artacaktır. Türkiye eskisi gibi yeniden istikrarlı günlerine geri dönecektir. Zaman kaybedilmeden faizlerin düşürülmesi yönünde atılacak adımları şimdiden olumlu karşılıyoruz” dedi.


Türkiye’nin 2014'de yüzde 4-5 büyüyebileceğini de ifade eden Palandöken, “Böyle bir potansiyeli var. Ancak bunun önündeki en büyük engel...