02 / 05 / 2024

Esnafa verilecek destekler

Esnafa verilecek destekler

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

Tarım Bakanlığı resmen açıkladı! Depremzede çiftçiler için kritik gelişme! Çiftçiler acil baksın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremin ardından depremin etkilediği 11 kentte çiftçilere verilecek destekler ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı.

Esnafa müjde! Dev kredi desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafa 100 milyar lira tutarında verilecek olan kredi paketine yönelik önemli açıklamalar yaptı. 

Halkbank esnaf kredi faizi ne kadar? Esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

Esnaf kredi şartları, tutarı, faiz oranı ve diğer detaylar gündemde merak konusu oldu. Halkbank aracılığıyla esnafa verilecek kredinin üst limitinin 500 bin TL olması beklenirken açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Peki Halkbank esnaf kredi faizi ne kadar, kaç TL?

Erdoğan’dan son dakika müjdesi! Esnafa kredi destek paketini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gerçekleştirilen Kabine Toplantı’sının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, başka şehirde yaşayan öğrencilere verilecek olan ulaşım desteğini ve esnafa verilecek olan kredi desteğini açıkladı.

Aile Destek Ödemesi’nde flaş zam! Her ay bu kadar verilecek! Aile destek paraları ne zaman yatacak?

Aile Destek Programı kapsamı bütününde ihtiyacı olan ailelere verilen ve verilecek olan destekler artırıldı. Peki, Aile Destek Ödemesi nasıl alınır, Aile Destek Ödemesi kaç lira? İşte detaylar…

Esnafa yönelik hibe desteğine 2 günde 565 bin kişi başvurdu!

Esnaf için yapılan hibe desteğine vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. 2 günde toplam 565 bin vatandaş başvuru yaptı. 3 bin liraya 455 bin esnaf, 5 bin liraya 110 bin esnaf başvurdu. 1,4 milyon esnafa toplam 4,6 milyar lira verilecek.

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki grup şeklinde hibe desteği verilecek. Birinci grupta yer alan esnafa 5 bin lira hibe desteği sağlanacak...

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

2021 kira desteği ne zaman verilecek?

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular tamamlandı. Peki kira desteği ödemeleri ne zaman başlayacak? 2021 kira desteği ne zaman verilecek? İşte tüm merak edilenler...

Kira yardımı kimlere verilecek 2021? 

1000 TL esnaf desteği ve 750 TL kira yardımı için gözler resmi açıklamalara çevrildi. Kabine toplantısının ardından esnafa kira yardımı müjdesi geldi. Peki esnaf kira yardımı kimlere verilecek 2021? İşte tüm merak edilenler...

Esnafa kira yardımından vergi alınacak mı?

Devletin vatandaşlarına yaptığı mali transferler karşılıksız verilir. Dolayısıyla bu yardımların vergiye tabi tutulmaması gerekmekte. Vergiye tabi tutulması amaçla bağdaşmaz. Peki esnafa verilecek kira yardımı vergiye tabi tutulacak mı? İşte detaylar...

Kira yardımı için başvuru süreci nasıl olacak? 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa verilecek olan kira yardımı ile ilgili başvuru süreci belli oldu. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.

Esnafa verilecek destekler Haberi

Esnafa verilecek destekler

3929 sayılı Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 

MADDE 1- 22/12/2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararın 3 üncü maddesinin ikinci ve dördüncü fıkralarında yer alan ''3 ay'' ibareleri ''4ay'' şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Resmi Gazete'de yer alan karar için