19 / 05 / 2024

Eti Maden ihracat rakamı

Eti Maden ihracat rakamı

Bu yıl 17 milyon liralık Ar- Ge yatırımı yapmayı planlayan Eti Maden, bora dayalı deterjan ihracatıyla ön plana çıkmak istiyor. 2023 yılında 2. 5 milyar dolarlık ihracat gelirine ulaşmayı hedefleyen şirket, 2 bin 500 kişiye de ek istihdam sağlayacak

Kamu personel alımı 2023! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, aktifte birçok kamu kurumu işçi veya memur alımı gerçekleştirecek. Peki Eti Maden personel alımı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte kamu ilan Nisan 2024! 

Kuzu karkas eti ihracat yetkisinde Et ve Süt Kurumu'ndan şok karar!

ESK, yıl sonuna dek 5.000 tonluk kuzu eti ihracat yetkisinin yerine getirilemeyeceğini duyurdu. İhracat yetkisini kullanmama kararının arkasında yükselen piyasa fiyatlarını işaret etti. İhracat kararı alındığında kuzu eti kesim fiyatları son iki hafta içinde 10 lira üzerinde bir artış görmüştü.

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Tavuk eti için çok konuşulacak karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber tavuk eti ihracatı için yeni kurallar getirildi. Ticaret Bakanlığı, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatlarını “ihracı kayda bağlı mallar listesine” ilave etti.

Tavuk eti ihracatında Çin formülü… %353 artarak 61 milyon doları aştı!

Tavuk eti ihracatı giderek büyürken sektör son yaptığı hamlelerle Çin’e yapılan ihracata bel bağlamış durumda. Son zamanlarda su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Çin'de kanatlı ürün ihracatını artırdı. Son 12 aylık döneme bakıldığında Çin'e olan beyaz et ihracatı %353 artarak 61 milyon dolara

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi Kağıthane’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile  Md Muzahıd Hossaın  ve Rıduanul Alam tarafından kuruldu.

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Karabulut tarafından kuruldu.

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Enes Akaryıldız tarafından kuruldu.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hizmet binasının inşaatı TBMM'de!

Eti Maden İşletmelerinin Genel Müdürlüğünün hizmet binasının inşa süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdülmelih atay ve Adem Atay ortaklığında kuruldu.

ETİ Maden 30 milyon liraya kiraya çıktı!

Yeni hizmet binası inşa etme kararı alan ETİ Maden, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşma sağladı ve genel müdürlük binasını Adalet Bakanlığı’na devredip, AVM'de kiraya çıktı.

ETİ Maden Bor Karbür Tesisi’nin temeli atıldı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ETİ Maden Bor Karbür Tesisi Temel Atma Töreni'ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldı. Dönmez, “Tesisimizi 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi…

TOKİ Ankara Eti Maden İşletmeleri Hizmet Binası ihalesi bugün!

Ankara İli Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi bugün saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Eti Maden ihracat rakamı Haberi

Eti Maden ihracat rakamı


Son 5 yılda kârını 4 kat artıran Eti Maden, 2015 yılını Ar-Ge’ye ayıracak. Ar-Ge çalışmaları ile birçok ürünün ithal edilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen Eti Maden, bu yıl 17 milyon TL’lik Ar-Ge yatırımı yapmayı planlıyor.


Eti Maden Genel Müdürü Orhan Yılmaz, dünya pazarındaki payı arttırmak ve yeni pazarlar oluşturmanın yolunun yeni ve modern teknoloji kullanımından geçtiğini belirterek, bunun için de Ar-Ge’ye yatırımın şart olduğunu kaydetti. Eti Maden’in pazardaki liderliğini, kalıcılığını ve sürekli büyüme hedefini sürdürebilmenin temelinde Ar-Ge çalışmaları olduğunun altını çizen Yılmaz, milli sanayinin gelişmesinden güç alan Eti Maden’in yıllardır yurtdışından tedarik edilen ekipmanların da yurtiçinde yaptırılabilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiğini anlattı.


Kurumun bünyesinde yürütülen 150 projenin 50’sini Ar-Ge projelerinin oluşturduğuna dikkat çeken Orhan Yılmaz, “Laboratuvar ölçekli Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiriyoruz ve endüstriyel ölçekte...