05 / 05 / 2024

etimesgut mania sorunu

etimesgut mania sorunu

İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Ankara'daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Pursaklar’daki mania hattı sorunu çözülecek!

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan adayı Ayhan Yılmaz, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Yılmaz, ''Pursaklar’daki mania hattı sorununu da çözüp hemşerilerimizin mağduriyetini gidereceğiz'' diye konuştu.

Adana'nın mania sorunu çözülüyor!

Adana'da yıllarca inşaat sektörünün önünü kapayan mania sorunu Seyhan Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüme kavuşmaya başladı.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Melih Gökçek'ten mania hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te yapılaşmada uzun yıllardır sıkıntı veren mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Ankara Mimarlar Odası'ndan mania hattının kaldırılmasına tepki!

Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırılan mania hattının kaldırılmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur." açıklamasında bulundu.

Batman'da hava mania sorunu inşaat sektörünü engelliyor!

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mania engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

Malatyalı inşaatçılar mania sorunun çözülmesini istiyor!

Yıl içerisinde yüzlerce binanın yükseldiği Malatya’nın merkez ilçelerinden Yeşilyurt’ta müteahhitler mania sorunu ile karşı karşıya. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Malatya’daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Adana'daki mania sorunu çözüldü!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 40-50 bin insanı mağdur bırakan mania sorununu çözdüklerini belirterek, mania sorunu yaşayan arsa sahibi veya müteahhitlerin Seyhan Belediyesi'ne başvurabileceklerini söyledi.

Adana Havalimanı'da yüksek bina sorunu çözüldü!

Adana merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, kent merkezindeki havaalanı çevresinde 60 bin kişiyi ilgilendiren, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorunu çözdüklerini açıkladı.

Etimesgut'taki mania sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor!

İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Ankara'daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Ankara'da mania hattı sorunu kentsel dönüşümü engelliyor!

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor.

Yasin Işık inşaat sektörünü değerlendirdi!

ATO Meclis Üyesi Yasin Işık, müteahhitlik sektörünün arsa, kentsel dönüşüm ve mania sorunu nedeniyle sıkıntı yaşadığını, kentin bazı yerlerinde de imar planı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi

Demirel: Etimesgut'ta inşaat sektörü mağdur edildi!

Nisan ayında Milli Savunma Bakanlığı’nın yeniden düzenlediği Mania Planı’na (uçuş güvenliği) sert tepki gösteren Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Vatandaş hakkını hiçe sayan yasakçı anlayışla kat yüksekliğini engelleyen kriterlerle ilçedeki inşa

etimesgut mania sorunu Haberi

etimesgut mania sorunu

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. Yıl içerisinde yüzlerce binanın yükseldiği Ankara'nın Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut gibi ilçelerinde müteahhitler mania sorunu ile karşı karşıya kalıyor. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Ankara'daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor. 


GELİŞİME ENGEL OLUYOR 

Mânia hattının Ankara'nın gelişimine engel teşkil ettiğini ifade eden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sınırlı bir tarihi dokusu bulunan Ankara büyük ölçüde Cumhuriyet döneminde gelişmeye başlamış bir şehirdir. Dünyadaki örnekleri gibi yakın tarihte kurulan modern şehirler hem günümüzün şehirleşme ihtiyaçlarını karşılamak hem de ticari cazibe merkezi olabilmeleri açısından yüksek katlı imar planlarına müsaade etmektedir. Bu anlamda mânia hattı Ankara'nın gelişiminde önemli bir engel oluşturmaktadır. 45 metre ve daha yüksek...