16 / 06 / 2024

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran

Euler Hermes Baş Ekonomisti Subran: "Asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörlere etkisi olur. Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda." dedi.

Xavier Hermes ve Kent Prensi Michael, Taksim 360'ı inceledi!

Xavier Hermes ve İngiltere Kent Prensi Michael Franklin, Taksim 360 projesini ziyaret etti. Hermes ve beraberindeki heyet, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'dan bilgi aldı.

Kefalet sigortasına en çok talep inşaat sektöründen!

Euler Hermes Türkiye CEO'su Özlem Özüner, "Kefalet sigortası, sigorta sistemimize girmesinden bu yana, özellikle inşaat, enerji, savunma sanayi, imalat, alt yapı ve lojistik projelerinde kullanılıyor." dedi.

İnşaat sektörü stoku doğru kredi yöntemleriyle eritiyor!

Euler Hermes’in Türkiye CEO’su Özlem Özüner, sektörlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özüner’e göre inşaat sektörü iyi dayandı. Çok stok var ve bunu doğru kredi yöntemleri ile eritmeye çalışıyor.

Asgari ücretin 1.300 TL olması inşaat sektörünü etkiler!

Euler Hermes Baş Ekonomisti Subran: "Asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörlere etkisi olur. Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda." dedi.

"İnşaat, metal ve madencilik sektörleri büyük risk altında!"

Euler Hermes: "Emtia fiyatlarının düşmesi, inşaat gibi yerel sektörlerden gelen talebin yanı sıra dış talebi de azaltıyor. Metal ve madencilik sektörleri de zorluk yaşıyor."

Özlem Özüner: İhracat 2015’te 180 milyara ulaşabilir!

Dünya Gazetesi'nin Euler Hermes ile ortaklaşa düzenlediği 'Güvenli Ticarette Yeni Ufuklar' toplantısında söz alan Euler Hermes Genel Müdürü Özlem Özüner, "2015'te ihracat 13 milyar dolar potansiyel artışla 180 milyar dolara ulaşabilir" diye konuştu

Euler Hermes: İnşaat sektörü yüksek risk grubunda!

Sigorta firması Euler Hermes 2014 yılında iş sektörlerindeki risk analiz raporunu sitesinde yayınladı. Rapora göre sektörlerin yüzde 49'u orta seviyede, yüzde 25'i ise yüksek risk grubunda bulunuyor

Ludovic Subran: Türkiye riskli ama bununla iyi başa çıkıyor!

Euler Hermes’in Baş Ekonomisti Ludovic Subran’a göre, Türkiye’nin 2012 yılındaki yüzde 2.2’lik seviyelere inerek yavaşlayan büyüme sonrasında, bu yıl yüzde 3.3, 2014’te ise yüzde 4 büyüyecek.

TOKİ Konutlarına rekor başvuru

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Şanlıurfa'da alt gelir grubu için inşa ettirilen 132 konutun talihlileri, 6 bin 724 müracaat arasından noter huzurunda, kura çekilişiyle belirlendi.

Avrupa Konutları TEM II. Etap`ta taksitler 791 YTL'den başlıyor!

Avrupa Konutları TEM'in ikinci etabı Cuma günü satışa çıktı. 64 ile 165 metrekare arasında 400 konutun satıldığı kampanyada fiyatlar 137 bin YTL'den başlıyor.

Kiralarda `Euro dönüşü` Bağdat Caddesi`ni tıkadı

Tüm markaların bulunmak istediği Bağdat Caddesi'nde kiralar Euro'ya dönünce bazı dükkanlar boş kaldı. Emlakçılar, bu durumun geçici olduğu konusunda aynı fikirde..

‘Gökyüzü‘nde yaşam başladı son 5 daire sahibini bekliyor

Keleşoğlu İnşaat'ın Göktürk'teki projesi Gökyüzü Residence tamamlandı. 23 bin metrekarelik inşaat alanında 88 daireden meydana gelen projede yaşam bu ay başladı.

ABD`de mortgage kredisi başvuruları krizden bu yana ilk kez arttı

ABD'de, mortgage (tutsat) kredisi başvuruları krizden sonra ilk kez artış gösterdi. Mortgage Bankerleri Birliği verilerine göre, konut kredisi alanların oranı, geçen hafta, bir önceki haftaya göre yüzde 3 oranında artış gösterdi.

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran Haberi

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran

Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran, Türkiye'de asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörleri etkileyeceğini belirterek "Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda. Bu artış devam ederse asgari ücret artışı Türkiye ekonomisine zarar vermez" dedi.


Alacak sigortası şirketi Euler Hermes'in gerçekleştirdiği Uluslararası Ticarete Global Bakış konferansında konuşan Subran, "Asgari ücret diğer ekonomik gelişmelerle paralel olarak arttı. Asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörlere etkisi olur. Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda. Bu artış devam ederse asgari ücret artışı, Türkiye ekonomisine zarar vermez" değerlendirmesinde bulundu.


2015'in Türkiye’nin ihracatı için zorlu bir yıl olduğuna işaret eden Subran, şunları kaydetti:

"Yerel talepteki iyileşme sayesinde GSYİH büyümesi yüzde 3,2’ye ulaşabilir. 2016 yılında ise Türkiye GSYİH’si...