26 / 05 / 2024

ev aidatları

ev aidatları

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde inşa edilen site tarzı, sosyal alanları olan konut projelerinde ‘aidat’ kritik önem taşımaya başladı. Havuzu, parkı, spor alanları ile öne çıkan bu evleri alırken veya kiralarken aidatlar belirleyici oluyor.

Ev aidatını ödemeyenlere ne ceza veriliyor?

Yönetim planının hazırlanmasında oybirliği gerekirken, değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin 4/5'inin oyu yeterlidir. 4/5'inin rızası olmadıkça, ana gayrimenkulün, inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramıyor.

2023'te ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmedi, en önemli sorun kira ve aidatlar oldu!

Son dönemlerde tartışılan en önemli konular arasında başı ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar çekti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?

Aidatlar cep yakıyor! Ev sahipleri ve kiracılara uzmanlardan önemli uyarılar!

Günümüzde hem konut satın almak hem de kiralamak ayrı bir sıkıntı. Çünkü hem satılık hem kiralık ev fiyatları el yakıyor. İşin kötüsü ilçeden ilçeye değişmekle birlikte aidatlar da giderek yükseliyor. Uzmanlar hem ev sahiplerini hem kiracıları yüksek aidatlara karşı uyarıyor.

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! Kirayla yarışan aidatlara ne kadar zam gelecek?

Yüksek aidat artışlarıyla karşılaşılmaması için konut sahiplerine genel kurul uyarısı geldi. Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! 

Yüksek aidatlar ev sahibi ve kiracıları isyan ettirdi!

Ev sahibi ve kiracılar “geçici yönetim” tarafından alınan yüksek aidattan dolayı isyan bayrağını çekti. Peki aidatlar neden bu kadar yüksek? “Geçici yönetim” krizi nasıl çözülecek? İşte ayrıtılar....

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız bunu yapıyorsa...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracıların konut sitesi aidatlarını ödememesini yazdı. Peki kiracılar bunu yapıyorsa ev sahibi ne yapabilir? İşte detaylar...

Aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir?

Sitelerdeki yüksek aidatlar mafyanın radarında!

Site aidatları kimi zaman ev kira tutarlarına kadar ulaşabiliyor. Bu durum illegal örgütlerin de dikkatini çekti. Site yönetimlerine bir şekilde dahil olan bu mafyavari örgütler hem haksız kazanç sağlıyor hem de site sakinlerini rahatsız ediyor.

Kocaeli'de ev sahipleri boş dairelerinin aidatını ödüyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu , pandemi nedeniyle boşalan evlerin aidatlarının ev sahipleri tarafından ödendiğini dile getirdi. 

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmanın yapılmaması durumunda, site yönetimine kiracının ödemediği aidatlar gecikme faizi ile birlikte ev sahibinden alınır.

Kiracının ödemediği aidatları ev sahibi ödüyor!

Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödenmeyen aidatların durumunun ne olacağını merak ediyor. Aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracıların borcu ev sahibine kalıyor.

ev aidatları Haberi

ev aidatları

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde inşa edilen site tarzı, sosyal alanları olan konut projelerinde ‘aidat’ kritik önem taşımaya başladı. Havuzu, parkı, spor alanları ile öne çıkan bu evleri alırken veya kiralarken aidatlar belirleyici oluyor. Çünkü İstanbul’da yeni bir evde ısınma bedeli hariç 300 liradan ucuz aidat yok denecek kadar az. Şehrin merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 2 bin lirayı buluyor.


HAVUZ, spor salonu, basketbol ve futbol sahası, çocuk eğlence alanları, alışveriş birimleri, kafeler ve parklar... Hepimiz tüm bunları içinde barındıran bir sitede yaşamak isteriz. Ne var ki kira bedelini bulan aidatlar ev sahipleri ve kiracılar için ek yük getiriyor.  İstanbul’da markalı konut projelerinde metrekare başına aidat bedeli 3 TL’yi aşıyor. Bu da 100 metrekare bir ev için 300...