02 / 05 / 2024

ev alana devletten yüzde 15 destek

ev alana devletten yüzde 15 destek

Torba Yasa kapsamında yasalaşan hükümler arasında, konut katkısı da yer alıyor. Kabul edilen uygulama gereğince ev almak isteyene nasıl yardım yapılacak? İşte devletten konut desteği 2015...

Böyle ev ilanı görülmedi! Ev alana savaş jeti hediye ediliyor! 

İngiltere'de ev almak isteyenler sıra dışı bir ilanla karşılaştı. Ev alana savaş jeti de hediye ediliyor. İşte o ev ilanı...

Prefabrik ev alana destek geliyor! Ne kadar destek ödemesi yapılacak?

Prefabrik ev alana devlet desteği ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı çerçevesinde verilen 200 bin liralık prefabrik ev yardımına kimler başvuru yapabilir? Koşulları neler? Konuyla ilgili detaylar haberimizde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik ev alana 150 bin TL destek verecek! İşte başvuru şartları...

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin detaylarını araştırıyor. Peki, prefabrik ev desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Prefabrik ev yapana devletten 150 bin TL yardım! Ev sahibi olmak isteyenler acilen baksın!

Ev sahibi olmanın hayaline tutunan vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise prefabrik ev yapımlarında 150 bin TL'ye varan destekler sunuyor! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Prefabrik ev yapana devletten 150 bin TL destek! Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı yapıyor. Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Prefabrik ev yapana devletten 30 bin TL destek! Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Devletten prefabrik ev yapacak vatandaşlara 30 bin TL destek geldi! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Devlet destekli konut hesabına başvurular bu sene de yapılıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar devlet desteğinin detaylarını araştırıyor. Peki ev alana devlet desteği şartları neler? İşte ayrıntılar...

Devlet ev alana 69 bin lira destek veriyor!

Vatandaşlar devlet tarafından sağlanan katkılarla ev sahibi olabiliyor. Evlenene devlet teşviği yapılan düzenleme ile çeyiz hesabı destek parası 9 bin liraya çıkarken, ilk kez ev alana devlet teşviği ise konut hesabı ile 25 bin liraya çıktı.

Kordon İstanbul'dan ev alana izole tekne tatili hediye!

Ege Yapı imzası taşıyan Kordon İstanbul'dan ev alana izole tekne tatili hediye ediliyor. Projede ödemeler 2022 yılında başlıyor...

Prefabrik ev yapana devletten hibe!

Devlet prefabrik ev yapacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara hibe desteği sağlıyor. Diğer konutlara göre pratik ve ekonomik bir çözüm olarak öne çıkan prefabrik evler için 30 bin liraya varan yardım yapılıyor. 

Ev alacaklara devletten 25 bin TL destek!

İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için sevindiren haber geldi. Devlet ilk defa ev alacak vatandaşlar için yaklaşık yüzde 25 hibe desteği sunuyor. Buna göre konut hesabı açan ve bu hesaplarda birikim yapan vatandaşlara en az 25 bin TL yardım yapılacak.

Ev alana devletten 79 bin TL hibe!

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında belirli miktarda hibe veriliyor. Peki devletten hibe nasıl alınır? Konut hesabında şartlar neler?

Ev alacaklara devletten büyük müjde!

Ev alacak vatandaşlar için kredi faiz oranları artmaya başladı. Ev almanın hayalini kuranlara devletten karşılıksız müjde geldi...

ev alana devletten yüzde 15 destek Haberi

ev alana devletten yüzde 15 destek

Devletten konut desteği 2015!

Torba Yasa kapsamında yasalaşan hükümler arasında, konut katkısı da yer alıyor. Kabul edilen uygulama gereğince, konut kredisi kullanarak ev alanların ödemek zorunda olduğu peşinat için para biriktirene devlet belli oranlarda yardım yapacak.


Kanun gereğince, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak.


Devlet katkısı için yapılan ödeme, hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 15 bin TL'yi geçemiyor.


Bu destekten ilk konutunu alacak bireylerin faydalanabiliyor. Ev sahibi olan ancak ikinci ya da üçüncü evini almak isteyenler sistemden faydalanamıyor.


Destekten faydalanmak isteyenler bankada konut hesabı açarak para yatırmaya başlayacak. Hesap sahibi, en az 3 yıl sonra birikimini konut peşinatı olarak kullanmak şartıyla devlet yardımı almaya hak kazanacak.


Azami tutarı üç...