06 / 05 / 2024

ev beyannamesi doldurma

ev beyannamesi doldurma

Kira gelir vergisinde beyannameler, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor. Peki, ev beyannamesi nasıl doldurulur?

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!

Ev sahipleri kira beyannamesi verme ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte kiraların gerçek gider yöntemi ile beyanında idari yaklaşımlar ve konuyla ilgili alınan kararlar...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Ev sahipleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılıyor: Kira geliri beyanında dijital doğrulama dönemi!

Yıllık kira geliri 33 bin TL'den daha fazla olan ev sahipleri kira beyannamesi veriyor. Peki mercek altına alınan kira beyanlarında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Primin üçte birini devlet karşılanacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'yle ev hanımlarına emeklilik müjdesini verdi. Peki, kimler emeklilik fırsatı elde edecek? İşte detaylar...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında ev ve işyerlerinde kira geliri elde edenler için daha önce 25 Mart olarak belirlenen gelir vergi beyannamelerinde tanınan süre 1 Nisan'a uzatılmıştı. Peki, gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman? Vergi ödemesi nasıl yapılır?

Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

Yeni ev alan kimselerin vergi sorumluluğunu üstlerine alabilmeleri için beyananme vermeleri gerekiyor. Peki, yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. 25 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

Ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi dönemi Mart ayında başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, ev kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

2015 yılında ev ya da işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden mal sahipleri vergi mükellefi oluyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor..

ev beyannamesi doldurma Haberi

ev beyannamesi doldurma

Ev beyannamesi nasıl doldurulur?

2015 yılı kira gelir vergisi mükellefleri; ev veya işyerini geçen yıl kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler oluyor.


Mükelleflerin vergi ödemelerinden önce vergi dairesine beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor.


Beyannamelerin 31 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor. Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART - 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Bu nedenle hala beyannamesini vermeyen vergi mükellefleri varsa, 6 gün içinde ev beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Peki, ev beyannamesi nasıl doldurulur?


Beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy;


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah...