03 / 05 / 2024

Ev fiyatları yüzde 18.5 arttı

Ev fiyatları yüzde 18.5 arttı

Türkiye konut fiyatları endeksi (TKFE) nisan ayında bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 18.5 artarken, en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği il İstanbul oldu.

Mağdur ev sahibinden yüzde 25 zam isyanı: Aldığım kiralar oturduğum daireyi karşılamıyor!

Binlerce ev sahibi, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle kiracıların evlerinde bedavaya oturduğunu dile getiriyor. Mağdur bir ev sahibi konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Aldığım kiralar oturduğum daireyi karşılamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

İkinci el otomobil satışlarında balon patladı: Fiyatlar yüzde 10 geriledi!

Geçtiğimiz aylarda sıfır araç fiyatlarıyla yarışan ikinci el otomobil fiyatlarında balon patladı. Fiyatlar yüzde 10 gerileyerek, dengelenmeye başladı.

İkinci ol araç alacaklara müjde! Fiyatlar yüzde 10 düştü! Fiyatlar daha da düşecek mi?

İkinci el araçlarda fiyatlar yüzde 10 geriledi. Fiyatlardaki düşüşte alınan tedbirler etkili olurken sektör temsilcilerine göre ise araç almak artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor.

Ucuz ev almak isteyenler müjde! Karmod, prefabrik çelik ev modellerinde yüzde 10'a varan indirim fırsatı!

Karmod, prefabrik çelik ev modellerinde yüzde 10'a varan indirim kampanyası başlattığını duyurdu. İşte kampanyaya ilişkin merak edilenler... 

Arçelik MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinde yüzde 50 indirim kampanyası başladı!

Küçük ev aletleri konusunda indirim düğmesine basan Arçelik, MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinin yüzde 50 indirim satılacağını açıkladı. Bu nedenle evine küçük ev aleti almak isteyenler MC 6056 çok amaçlı pişiricinin teknik özelliklerini ve detaylarını araştırmaya başladı.

Konut Fiyat Endeksi açıklandı! Ev fiyatları yüzde 95 artarak 1,5 yıl sonra çift haneye düştü!

Merkez Bankası (TCMB) 2023 Haziran ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksini (KFE) açıkladı. Bu kapsamda haziranda konut fiyatları yıllık yüzde 95,9 arttı.

Ticaret Bakanlığı denetimleri otomobil piyasasında deprem etkisi yarattı! İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 5 geriledi

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri ve Maliye Bakanlığı’nın kredi musluğunu kısmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatları yüzde 5 geriledi. 

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

Lizay Pırlanta'da indirim fırsatları; fiyatlar yüzde 40 düştü

Lizay Pırlanta'da Temmuz ayı indirimleri belli oldu, fiyatlar yüzde 40 düştü. İşte indirime giren ürünler....

Ev fiyatları yüzde 18.5 arttı Haberi

Ev fiyatları yüzde 18.5 arttı
Türkiye konut fiyatları endeksi (TKFE) nisan ayında bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 18.5 artarken, en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği il olan İstanbul’daki artış ise yüzde 28.61 oldu.


Merkez Bankası verilerine göre TKFE nisanda bir önceki aya göre yüzde 1.68 artarken, bir önceki yıl aynı döneme göre reel artış yüzde 9.81 olarak gerçekleşti. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar, 2014 Nisan ayında 1365.32 TL iken 2015 Nisan ayında 1596.03 TL oldu. 


Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, söz konusu ayda bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 2.17, yüzde 1.15 ve yüzde 1.03 artış görüldü. 


Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 28.61, 11.85 ve 14.65...