27 / 04 / 2024

İkinci el otomobil satışlarında balon patladı: Fiyatlar yüzde 10 geriledi!

İkinci el otomobil satışlarında balon patladı: Fiyatlar yüzde 10 geriledi!

Geçtiğimiz aylarda sıfır araç fiyatlarıyla yarışan ikinci el otomobil fiyatlarında balon patladı. Fiyatlar yüzde 10 gerileyerek, dengelenmeye başladı.



Geçtiğimiz aylarda sıfır araç fiyatlarıyla yarışan ve tamamen ticarete dönen ikinci el araba satışlarında balon nihayet patladı. İkinci el otomobil fiyatları yüzde 10 gerileyerek fiyatlar olması gereken seviyelere yavaş yavaş düşmeye başladı. 

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE FİYATLAR YÜZDE 10 GERİLEDİ!

Sıfır otomobil satışlarında ‘sıraya girme’ olayı ortadan kalkarken, ikinci el otomobil fiyatları normale dönmeye başladı. Ticaret Bakanlığı'nın otomobil fiyatlarındaki yaptırımları sonuç vermeye başladı. İkinci el otomobil fiyatları yüzde 10 geriledi. 

BAYİLER ARAÇLARLA DOLDU TAŞTI!

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, ikinci el araç piyasası yerini bulmaya başladığını söyleyerek. özellikle üst segment araçlarda yaşanan fiyat artışları da olması gereken noktaya geldiğini söyledi.

Yaklaşık yüzde 10’luk bir indirim olduğuna değinen Acabadem, bu sayede bayilerde oluşan 2-3 bin kişilik sıra kuyrukları da erirken birçok markada sıfır araçlar da bulunmaya başladığını açıkladı.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARINA BALON PATLADI!

Ankara Oto Galericiler Odası Başkanı İlkay Kalkan ikinci el araba fiyatlardaki köpüğün erimesiyle birlikte gerçekten bu işi yapan ruhsatlı galericilerin önünü görmeye başladığını ifade etti.

Kalkan, Kurban Bayramı’ndan sonra geriye gelmeye başlayan fiyatlar otomobili yatırım aracı olan kişilerin de geri adım attığını belirtti.

Yatırımcı kişilerin artık araca değil döviz, altın ve borsaya yatırım yapmaya gittiğinden bahseden Kalkan '' Yılbaşına kadar fiyatlar tam olarak doğru noktasını bulacaktır. Dalgalı olmayan piyasa sayesinde satışlarımız düşse de önümüzü görmeye araçların fiyatlarını oynatmadan satışa çıkarmaya başladık” dedi.

İkinci el otomobil satışlarında balon patladı: Fiyatlar yüzde 10 geriledi!

EKİM AYINDA İKİNCİ EL ARABA PİYASASI DAHA DA DARALACAK!

 Adana Oto Galericiler Odası Başkanı İbrahim Öcal ikinci el araba piyasasının eylül ve ekim ayında daha da daralmaya başlayacağını açıkladı. 

Piyasada yaşanan sıkılaşmanın ihtiyacı olan kişilerin krediye ulaşması sağlanarak çözülebileceğinden bahseden Özal, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan kimlik ile ilan verme dönemi önümüzdeki aydan itibaren başladığını aktardı.

Bu düzenlemelerin hayata geçmesiyle birlikte yeniden şişmeler yaşanmayacağını altını çizen Özal,'' Ayaklı satıcılar istediği fiyatları araçlarına yazamaz” dedi.

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

ÖTV muafiyetli engelli araç fiyatları belli oldu! Fiat, Renault, Peugeot, Citroen, Toyota fiyatları kaç TL! Hemen bakın

Geri Dön