01 / 05 / 2024

ev için hangi vergiler ödenir

ev için hangi vergiler ödenir

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte ev vergileri 2016..

Ev vergileri 2015!

Bir eviniz varsa sene içerisinde hem belediyeye hem de vergi dairesine birtakım vergiler ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Peki, ev için hangi vergiler ödenir? İşte ödenecek ev vergileri 2015...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

12 banka peş peşe açıkladı! 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın!

Yastık altında parası olan vatandaşlar hangi bankanın ne kadar mevduat faizi verdiğini araştırıyor. Peki bankaların mevduat faizlerinde son durum ne? 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın...

Emekliler için masadaki 3 formül ortaya çıktı: Yeni ikramiyeler ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyeleri için ilk zam sinyalleri geldi. Peki emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

iPhone 15 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor?

iPhone sahibi olmak birçok kişinin arzusu, ancak Türkiye'de fiyatlar neredeyse 100 bin TL'ye kadar yükseldi. Bir hesaplama, iPhone 15'i alabilmek için hangi ülkede ne kadar çalışmanız gerektiğini ortaya koyuyor ve Türkiye bu listede en fazla çalışma gerektiren ülke olarak birinci sırada yer alıyor.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

ev için hangi vergiler ödenir Haberi

ev için hangi vergiler ödenir

Ev vergileri 2016!

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek?


1. Ev alım satım vergisi 2016

2016 yılı içerisinde satın alınan evler için alıcı ve satıcı tarafından tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Tapu satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Masraflar, alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor.


2. Ev emlak vergisi 2016

2015 yılında satın alınan taşınmaz mallar dahil, evi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. 2016 yılına ait vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Anlaşmalı bankalar aracılığı ile de vergi ödenebiliyor.


3. Ev çevre temizlik vergisi 2016

Çevre temizlik vergisi, evlerde su faturasına...