05 / 05 / 2024

ev kaporası iadesi

ev kaporası iadesi

Ev satın almak isteyen kimseler çoğu zaman emlakçıların kapısını çalıyor. Emlakçı aracılığı ile yapılan anlaşmalarda alıcıdan öncelikle "kapora" talep ediliyor. Peki, ev kaporası ne kadar?

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Tek evi olan tapu sahiplerine müjde! 1.536 TL para iadesi yapılıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini sevindiren haber geldi. Tek ev tapusu olan konut sahiplerine 1,536 TL para iadesi yapılıyor. Emlak vergisinde geriye dönüş 5 yıllık para iadeleri yapılmaya başlandı. İşte detaylar...

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!

TOKİ kurasında ismi çıkmayanlar dikkat! TOKİ para iadesi nasıl alınır? Bu yolları deneyin

Ev sahibi daha kolay hale getiren TOKİ projeleri devam ederken, ‘TOKİ para iadesi nasıl alınır’ soru yanıt buluyor. Kura çekimleri sonrası para iadesi almak isteyen vatandaşların izlemeleri gereken yollar var. İşte detaylar…

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz konut firmaları mağdur olan vatandaşlar paralarını ne zaman alacağını araştırıyor. İşte faizsiz ev şirketleri iade süreçleri...

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

Topraktan ev alanlara KDV iadesi ve indirimi!

Topraktan ev alanlar KDV iadesi ve indiriminden yararlanabiliyor. Lüks konutlar için uygulanan KDV oranı şartları artık değişti ve yüzde 8 olarak uygulanıyor.

TOKİ'den ev çıkmayanlar para iadesi bekliyor!

TOKİ kura çekilişleri büyük bir heyecanla sürüyor. TOKİ çekiliş sonuçları sonucunda ev kazananlar şimdi taksitleri ne zaman ödeyeceklerini araştırıyor. Aynı zamanda ev kazanamayanlarda para iadesi bekliyor. Başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında iade edilecek.

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018!

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı muafiyet uygulamasından yararlanabiliyor. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise bir dilekçe ile iade alınabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018..

3 soruda emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapan ev sahipleri, ödedikleri vergi tutarını geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

ev kaporası iadesi Haberi

ev kaporası iadesi

Ev kaporası ne kadar?

Ev satın almak isteyen kimseler çoğu zaman emlakçıların kapısını çalıyor. Emlakçı aracılığı ile yapılan anlaşmalarda alıcıdan öncelikle "kapora" talep ediliyor.

Alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ kapora oluyor.

Emlakçıya ödenecek kaporanın istisnai durumlar haricinde yüzde 5'ten fazla olmaması gerekiyor. 

Örneğin 300 bin TL değerinde bir gayrimenkul satıl almak istediğinizi farz edelim. Bunun için emlakçıya bırakılması gereken maksimum  kapora tutarı 15 bin TL olacaktır.

Kapora verirken, olası bir satış iptaline karşı emlakçı kapora sözleşmesi imzalamak, alıcının ve aynı zamanda satıcının da haklarını koruma altına almış olmak anlamını taşıyor.

Taraflar arasında imzalanması gereken örnek emlakçı kapora sözleşmesi 2017 aşağıda yer alıyor;

Emlak Kapora Sözleşmesi...