06 / 05 / 2024

ev komisyonu

ev komisyonu

Türkiye, 1.3 milyonluk konut satışıyla pazarını büyüttü. Markalı 300 bin liralık bir dairede yüzde 2-3 komisyon alınırken, pazar büyüklüğünün de toplam 4-5 milyar dolara ulaştığı hesaplanıyor.

Yeni Evim kampanyasında 85'inci taksit detayı! Geri ödeme zamanı belli oldu! Ev alacaklar detaylara bakın!

Yeni Konut Finansman Programı ile ilgili kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Ev alacaklar detaylara bakın!

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

TOKİ şehit ailelerine ücretsiz ev versin önerisi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit aileleri ve gazilere bedeli karşılığında ev satıyor, kurada öncelik veriyor ve faizsiz konut kredisi sunuyor. Milletvekilleri ise şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ev verilmesini önerdi. TBMM KİT Komisyonu'nda TOKİ'den konuya ilişkin yazılı yanıt verildi.

Emlakçıdan ev alacaklar dikkat!

Vatandaşlar ev alırken ya da ev satarken eğer emlakçılarla çalışıyor karşılığında komisyon ödemesi gerekiyor. Peki emlakçı komisyonu ne kadardır, emlakci komisyonu ne demek, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? İşte merak edilen her şey...

Maket ev satışları mercek altında!

TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, 'maket ev' üzerinden gerçekleştirilen ev satışlarının yarattığı olumsuz sonuçları incelemeyi sürdürüyor...

TBMM, maket ev satışları için harekete geçti!

Ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaş, maket üzerinden aldıkları ev ile yapılan ev arasında metrekare ve kalite farkı olması nedeniyle dolandırıldığını iddia ederek, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. TBMM tarafından iddialarla ilgili alt komisyon kurulacağı duyuruldu...

Ev alırken dikkat! Sözleşmeyi mutlaka okuyun!

Ev satın alırken ya da kiralarken emlakçıyla sözleşme imzalayanlar belirli oranda açıklanan komisyonu emlakçıya ödememesi gerekiyor.

İlk kez ev alacaklara konut desteği 25 bin TL'ye çıkarıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre; ilk kez ev alacaklara konut desteği 25 bin TL'ye çıkarıldı...

Kanal manzaralı ev satılıyor!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, Kanal İstanbul'un yerinin henüz netleşmemesine karşın dolandırıcıların şimdiden kanal manzaralı ev sattığını söyledi. Kolçak, emin olunmadan yatırım yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Mersin GİAD İnşaat ve Yapı Sektörü Komisyonu toplantısı yapıldı!

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) İnşaat ve Yapı Sektörü Komisyonu toplantısını bu hafta İdris Balkan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Senetle ev alırken dolandırılmayın!

ATSO Meclis Üyesi Emlak Komisyonu Başkanı Halil Ersoy, senetle konut alacaklara uyarılarda bulunarak, "Senetle ev alırken dolandırılmayın" dedi.

Koceli'de İmar ve Bayındırlık Komisyonu toplantısı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesinin imar komisyonu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen genel değerlendirme toplantısı, bu ay Körfez Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tütünçiftük Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti.

ev komisyonu Haberi

ev komisyonu

Konut satışlarının geçen yıl rekor kırarak yaklaşık 1.3 milyona ulaşması alım-satım pazarını da canlandırdı. Markalı 2+1 tipinde 300 bin liradan başlayan bir daire için tüketiciler, ortalama yüzde 2-3 alınan komisyona 6 ile 9 bin lira arasında ücret ödüyor. Konut alım-satımında hacmin büyük olması ise yerli ve yabancı gayrimenkul danışmanlarının Türkiye’ye ilgisini artırıyor. Bu markalardan biri de ERA Gayrimenkul. Türkiye’de dört yıllık sürede 8 şehirde 33 ofise ulaşan markanın profesyonel kadroları, satılan gayrimenkulde herhangi bir ipotek olup olmadığı, borçluluk durumu ve doğru fiyat konusunda hizmet veriyor. 


YABANCIYA SATIŞ EĞİTİMİ

Türkiye’de Gayrimenkul Akademisi açtıklarını söyleyen ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Tam zamanlı eğitmenlerimiz var, gayrimenkul danışmanlığı için çalışıyoruz. Uzmanlık eğitimi, kentsel dönüşüm, proje satış, tapu eğitimi, yabancılara satış gibi eğitimler veriliyor....