03 / 05 / 2024

ev kredisinde hayat sigortası zorunlu mu

ev kredisinde hayat sigortası zorunlu mu

Banka ve diğer kredi kuruluşlarından ev kredisi alırken, beraberinde bazı sigortalar da yapılıyor. Ancak bazı sigortaların yapılması kanunen zorunlu olmuyor. Peki, ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Ev kredilerinde zorunlu sigortalar neler?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin ödemesi gereken bazı masraflar arasında birtakım sigortalar da yer alıyor. Peki, ev kredilerinde zorunlu sigortalar neler?

Sağanak yağış hayatı felç etti! Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu ve Samsun'da ise evler tahliye edildi!

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı felç etti. Bu kapsamda, Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu'nda 13, Samsun'da ise 3 ev tahliye edildi. İşte detaylar...

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Şua İnşaat Elite Concept ile yüksek tasarruf imkanı sağlıyor! 

İnşaat sektörünün öne çıkan firmalarından Şua İnşaat, Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçen Elite Concept ile gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor. Proje, akıllı telefon ya da tabletlerle internet üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev ile hayatı kolaylaştıracak.

Konut kredisi borcu olanlar dikkat!

Bankalardan kullanılan kredilere bağlı olarak yapılan hayat sigortası, kredi borcunun bir tür teminatı. Peki konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu? İşte detaylar...

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Tüketici Mahkemesi konut kredisi kullanırken yapılan hayat sigortalarıyla ilgili emsal olacak bir karar verdi. Hayat sigortası yapmadan ödenen tutar da mirasçılara iade edilecek.

Şehir hayatından sıkılınca 1.500 TL'ye ev yaptılar!

Şehir hayatın sıkılan aile aile doğayla iç içe düşük maliyetle bir ev yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler yoğun ilgi gördü.

Banu Evleri Ispartakule 2 projesinde yaşam başladı!

Ev sahiplerine hayatın merkezinde bir yaşam sunan Banu Evleri Ispartakule 2 projesinde teslimler gerçekleştirildi. Banu Evleri Ispartakule 2 projesinde yaşam başladı.

Makyol’un Beylikdüzü’nde çocuklar için tasarladığı Yaşam Parkı açıldı!

Beylikdüzü’nde ev sahiplerine hayatın merkezinde bir yaşam sunan Makyol Yaşam, 4 bin metrekare alana sahip park ve meydanı bölge halkının hizmetine açtı. 

4 milyon TL'ye lüks ev aldı ama hayatının şokunu yaşadı!

İngiltere'de yaşayan 41 yaşındaki Mark Buller ve eşi Rhian, 2016 yılında Surrey bölgesinden 4 milyon TL'ye aldığı lük ev sonrasında hayatının şokunu yaşadı. 

Core Akıllı Ev Sistemleri hayatı kolaylaştırıyor

Yeni nesil akıllı ev çözümleriyle öne çıkan Core Akıllı Ev Sistemleri, kullanıcıların hayatını daha konforlu, güvenli ve tasarruflu bir hale getirmek için çalışıyor.

Hoşdere Avrupark Hayat ev fiyatları!

Hoşdere Avrupark Hayat ev fiyatları kapsamında dairelerin metrekare birim fiyatı 3 bin 675 TL'den başlıyor. Projedeki konutların 36 ay içinde teslim edilmesi planlanıyor...

ev kredisinde hayat sigortası zorunlu mu Haberi

ev kredisinde hayat sigortası zorunlu mu

Ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarından ev kredisi alırken, beraberinde bazı sigortalar da yapılıyor. Bankalar tarafından bu sigortaların yapılmasının zorunlu olduğu söylense de, kimi sigortaların yapılması kanunen zorunlu olmuyor.


Ev kredisinde kredi kullandırım aşamasında tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için zorunlu olan sigorta DASK olarak karşımıza çıkıyor. Deprem sigortası olan DASK dışındaki sigortalar isteğe bağlı oluyor.


Ev kredisi kullandırım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen diğer sigortalar, tamamen isteği bağlı, kanunen de yaptırılması zorunlu olmayan evin hırsızlık, sel baskını gibi sigorta poliçesinde belirtilen risklere karşı koruma altına alan bir sigorta tipidir. Bu sigortaların iptali de mümkün olabiliyor.


Hayat sigortası iptali için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Hayat sigortası iptali dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Hayat sigortası...