02 / 05 / 2024

ev maliyeti metrekare fiyatı

ev maliyeti metrekare fiyatı

İnşaat metrekare maliyet birim fiyatları, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit edilerek, bütçe yılından önce açıklandı. İşte ev maliyetleri hesaplama 2015 örneği..

Prefabrik ev fiyatları metrekare bazında ne kadar? 

Yurdumuzda yaşanan yıkıcı depremler sonrasında, vatandaşlar daha güvenli yaşam alanları aramaya başladı. Buna göre, prefabrik evler ön plana çıkıyor. Maliyet açısından uygunluğu hem de hızlı kurulum imkanı ile dikkat çekerken depreme karşı olan dayanıklılığı ile de alternatifler arasında yer alıyor.

Ekonomik dubleks prefabrik ev fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor! 82, 105, 122, 158 metrekare ev fiyatları ne kadar?

Konut fiyatlarının artmasından sonra vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Ekonomik dubleks prefabrik ev fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor. Bu fiyatta ev sahibi olmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Peki, 82, 105, 122, 158 metrekare ev fiyatları ne kadar?

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçede, kaç metrekare ev kiralanıyor? İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Ev kiralamak ve satın almak isteyen vatandaşlar merakla son fiyatları araştırıyor. REIDIN tarafından yapılan araştırma kapsamında, 2 milyon TL'ye satın alınabilecek ve 10 bin TL'ye kiralanabilecek ortalama metrekare konut büyüklükleri açıklandı. İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Prefabrik ev alacaklar hemen bakın! 100 metrekare prefabrik ev yaptırmak isteyen ne kadar öder?

Prefabrik ev alacak kişiler öncelikle fiyat aralığına bakmaktadır. Prefabrik evlerin fiyatı, bazı özelliklerinden dolayı değişmektedir. Onlardan biri de metrekare farkıdır. İşte farklı metrekare prefabrik evlerin fiyatları!

Prefabrik evlerde kampanya kovalayanlara müjde! En uzuz prefabrik ev kaç metrekare?

Prefabrik ev fiyatlarında belli aralıklar ile kampanyalar yapılmaktadır. İşte kampanya arayan kişilerin aradığı detaylar!

Dubleks çelik ev fiyatı ne kadar? 242 metrekare çelik ev kaç TL?

Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını sorgulamaya başladı. Peki, Dubleks çelik ev fiyatları ne kadar? 242 metrekare çelik ev kaç TL? İşte ayrıntılar...

112 metrekare 3+1 prefabrik ev ne kadar? İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

Prefabrik evlere ay sonu kampanyası başladı. Peki, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar oldu? 112 metrekare 3+1 prefabrik ev ne kadar? İşte detaylar...

280 bin TL’ye 2+1 prefabrik ev fırsatı! 50 metrekare prefabrik ev kaça mal olur?

Prefabrik evler, yapılışı bakımından pratik konut tipleri arasında yer almaktadır. Peki bu konutların fiyat aralığı nedir? İşte metrekare metrekare prefabrik ev fiyatları!

1+1, 2+1 konteyner ev ne kadar? 72 metrekare konteyner ev kaç TL?

Son zamanlarda gündemde adı sıkça duyulan konteyner ev fiyatları merakla araştırılıyor. Peki, 1+1, 2+1 konteyner ev ne kadar? 72 metrekare konteyner ev kaç TL? İşte detaylar...

Prefabrik ev fiyatları! 100 metrekare prefabrik ev maliyeti ne kadar?

Prefabrik evler özellikle günümüzdeki prefabrikler evler çok kısa zamanda yapılıyor ve sizlere teslim edilebiliyor. Bununla birlikte bu yapıların fiyatları da araştırılmaktadır. İşte bu konudaki sorulan sorular!

81 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, kolay yapılı, kurulumu ve maliyeti ile birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Prefabrik ev denilince vatandaşların aklına ilk önce fiyatları gelmektedir. Peki prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!

120 metrekare 3+1 prefabrik ev ne kadar? En ucuz prefabrik fiyatı ev ne kadar? İşte tek tek prefabrik ev fiyatları!

120 metrekare 3+1 prefabrik ev ne kadar? En ucuz prefabrik fiyatı ev ne kadar? İşte tek tek prefabrik ev fiyatları... Hemen bakın...

ev maliyeti metrekare fiyatı Haberi

ev maliyeti metrekare fiyatı

Ev maliyetleri hesaplama 2015!

İnşaat metrekare maliyet birim fiyatları, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit ediliyor. Tespit edilen maliyet fiyatları, bütçe yılından önce yayımlanacak bir tebliğ ile duyuruluyor.


Bilindiği üzere, inşaat maliyet bedelleri, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması ile hesaplanıyor.


Hesaplanan metrekare normal inşaat maliyet bedeline, ilan olunan bedelde nazara alınmamış ise, kalorifer veya klima tesisatı için % 8, asansör tesisatı için ayrıca % 6 oranında ilave yapılıyor. Zemin ve asansörden yararlanmayan bodrum katlar için asansör dolayısiyle ilave yapılmıyor.


2015 yılına ait inşaat metrekare maliyet bedelleri cetveline göre BETONARME olarak inşa edilecek 100 metrekarelik bir evin maliyeti şu şekilde hesaplanıyor:


Ev maliyetleri hesaplama 2015 örneği

Lüks İnşaatta 100 metrekarelik ev maliyeti:

Asgari: 1151,53x100 m2...