08 / 05 / 2024

ev sahibi çevre temizlik vergisi

ev sahibi çevre temizlik vergisi

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracı varsa çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?

İstanbul’da evi olmayanlar ev sahibi olacak! Üstelik 7,500 TL taksit imkanıyla! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber verdi. İşte detaylar!

Kira ödeyip ev sahibi olunabilecek! Yüzde 0,69 faizli kredi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir kredi kampanyası başlattı. Yüzde 0,69 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Düşük faizli ev kredisi başvuru şartları araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

85 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 24 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Ev sahibi olmak isteyenler, prefabrik ev fiyatlarını yakından takip ediyor. Çevre dostu olmaları ile pek çok kişinin ilgisini çeken prefabrik evlerin fiyatları 85 bin TL’den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 24 Ağustos 2022 fiyat listesi...

115 bin TL'den başlayan fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı! Prefabrik evler kaç TL? 23 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Son dönemde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarını araştırmaya başladı. Çevre dostu olmaları ile tanınan prefabrik evlerin fiyatları 115 bin TL'den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 23 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yeni bir sosyal konut projesi açıklanacağının sinyallerini vererek "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" diye konuştu.

Alt gelir grubunun tamamı ev sahibi olacak!

(TOKİ) İstanbul Kayaşehir'de inşa edilecek konutların kura çekimi töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak'' dedi.

Murat Kurum: İstanbul'da herkes ev sahibi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hedeflerinin 20 yıl içerisinde ülkede ne kadar riskli yapı varsa, bunların tamamının yıkılacağını, İstanbul'daki herkesin ev sahibi olacağını söyledi.

Dar gelirli ev sahibi olacak!

Dar gelirlinin ev sahibi olması için yeni bir adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye ve TOKİ harekete geçti. Sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesine öncelik sağlayıcı mevzuat düzenlemeleri yapılacak.

TOKİ, 35 aileden birini ev sahibi yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm konusunda her geçen gün daha iyi çalışmalar yapıldığını ve TOKİ'nin de 35 aileden birisini ev sahibi yaptığını ifade etti.

Çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracı varsa çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?

Ev sahibi ne kadar vergi öder?

Ev sahiplerinde ödemesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergiler arasında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi yer alıyor. Peki, ev sahibi ne kadar vergi öder?

Doğudan Batıya gidildikçe kadının ev sahibi olma oranı arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gayrimenkul sahipliğinde 81 ili içerisine alan kadın ve erkek sayılarını açıkladı. Doğudan Batıya gidildikçe kadının ev sahibi olma oranı arttı.

Çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

ev sahibi çevre temizlik vergisi Haberi

ev sahibi çevre temizlik vergisi

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor.


Vergi takvimi gereğince Kasım ayında bazı vergi mükelleflerinin bazı vergi borçlarının ikinci taksitlerini ödemeleri gerekiyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?


1. Emlak vergisi

Ev sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu verginin başında emlak vergisi geliyor. Büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanan emlak vergisi, normal yörede yer alması halinde ise binde 1 oranında tahsil edilirken, büyükşehirde ise binde 2 oranında tahsil ediliyor.


Kanunda meskenler için sıfır oranlı vergi uygulaması bulunuyor. Vergiden muaf olmak için bazı koşullara sahip olunması gerekiyor. Buna göre;


- 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup...