16 / 05 / 2024

Ev sahibi elektriği kesebilir mi

Ev sahibi elektriği kesebilir mi

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslara göre, ev sahibin bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısından evin tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliyede güçlük çıkarıyorsa ne yapılır? Ev sahibi elektriği kesebilir mi?

90 bin TL'lik evi için 20 bin TL kira alabilen mağdur ev sahibi: Doktor paramı ödeyemeyecek haldeyim!

Mağdur ev sahipleri, sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık yaşadıkları sorunları dile getiriyor. Müzeyyen Mağdur ev sahibi, 90 bin TL'lik evi için 20 bin TL kira aldığını söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Devlet desteği ile müstakil ev sahibi olmak kolaylaştı mı?

Ev sahibi olmak hayalini kuran vatandaşlar için devletin sağlamış olduğu destekler ile birlikte müstakil bir yaşam artık çok daha ulaşılabilir bir hal almaktadır.

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisi: Yüzde 25 sınırı sona ermeli!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Türkiye Gazetesi Yazarı ve Başmüfettiş İsa Karakaş, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Ev sahibi olmak artık orta gelirli için imkânsız!

Kredi maliyetlerinin artması vatandaşları çok fazla etkilediğini belirten CHP Milletvekili Türker Ateş, "Ev sahibi olmak orta gelirli için de imkânsız hale geliyor.

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir? İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alamaması da en çok dert yanılan konular arasında yer alıyor. Peki ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir?

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Ev sahibi elektriği kesebilir mi Haberi

Ev sahibi elektriği kesebilir mi

Ev sahibi elektriği kesebilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslara göre, ev sahibin bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısından evin tahliyesini isteyebiliyor. Ancak evin tahliyesi çin tek şart haklı gerekçe olarak biliniyor.  


Kira sözleşmesinde  açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor.


Süresi belli olmayan  kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, erken tahliye için ev sahibinin haklı gerekçeleri nelerdir?


Mesken ihtiyacı: Ev sahibi, eşi veya çocuklarının kiradaki gayrimenkulü mesken olarak kullanmaya ihtiyaçları varsa bu madde geçerli olur. Kira sözleşmesinin bitiminden 1 ay sonra dava açılabilir.


İşyeri ihtiyacı: Ev sahibi, eşi veya çocukları...