22 / 07 / 2024

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev tutacaklar acele edin! Daha da zamlanacak!

İstanbul'da kira fiyatlarına zam geldi. Pandemi nedeniyle görülmeden tutulan evler sirkülasyonu artırırken, en ucuz kira fiyatı 1000 lira oldu.

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi?

Emlakçı komisyon ücreti, gayrimenkul alım satım işleri için emlakçı ile çalışıldığı durumlarda emlakçıya ödenen ücret olarak ifade ediliyor. Peki, emlakçı komisyon ücretini kim verir? Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tazminat öder? Kiracılar hemen baksın! Bu iki maddeye dikkat!

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan bazı durumlar kiracının haklı sebeplerden dolayı ivedi fesih hakkını kullanabilir. Av. Tarık Çakmak kiracının tazminat hakkıyla ilgili iki kritik maddeyi açıkladı. Peki tazminat elde edebilmek için ne gerekiyor? İşte detaylar...

Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço'dan ev sahibi açıklaması: 2 sene daha oturma hakkımız var!

Son dönemlerde yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle tedavi gören Nuri Alço'nun 2016'dan bu yana kiracı olarak yaşadığı, 3 bin 500 Türk Lirası kira ödediği ev sahibi ile mahkemelik olduğu iddia edilmişti, eşi Burcu Alço, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mağdur ev sahibi: Senaristler ev sahiplerinin maruz kaldığı hikayeleri dizi yapmak isteyecektir!

Mağdur ev sahibi A.Vurucu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda senaristlerin ev sahiplerinin maruz kaldığı birbirinden acıklı hikayeleri, şimdi değilse bile ilerde inanıyorum dizi ya da sinema yapmak isteyeceğini söyledi.

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Mağdur ev sahibi 'Hangi kiracılara ev verilmez' diye sordu, bakın ne yanıtlar geldi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Mağdur ev sahibi Hakan Kara da sosyal medya hesabı üzerinden hangi kiracılara ev verilmez diye sordu. Bakın ne yanıtlar geldi...

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Kira bedellerinin fahiş rakamlara ulaşması sonrası, bazı evler kiracısız kaldı. Ev sahipleri ise boş duran evlerini biran önce kiraya verebilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de, Konya'da yaşandı. Bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi. İşte ayrıntılar..

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

Bir kiracı evden haksız yere çıkarılırsa, ev sahibi kiracıya ne kadar tazminat ödemek zorunda kalır?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar, aralarında sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bazen bu durumlar öyle bir hal alıyor ki iki taraf arasında mahkemeye kadar sonuçlanıyor.

Ev sahibinden fırsatçı emlakçıya tokat gibi kira yanıtı: Sizin gibi emlakçılar yüzünden kiralar tavan yaptı!

Başkent Ankara'da ilana koyduğu ev için arayan ve yüksek fiyatla kiraya verebileceğini söyleyen ev sahibini şikayet eden ev sahibi, emlakçı ile yazışmalarını paylaştı. 

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

Kiracısını 1 milyon TL finanse eden mağdur ev sahibi diyanete sordu: Kiracımı fonlamam fitre zekat yerine geçer mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar gündemdeki yerini korurken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden diyanete "Kiracımı son 2 senede 1 milyon TL finanse ettim, Kiracımı fonlamam  fitre zekat yerine geçer mi?" diye sordu

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi Haberi

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi

Konut satın alan kimselerin ödemeleri gereken masraflar arasında eğer bir emlakçı ile çalışılmışsa komisyonu da yer alıyor. Evini kiralamak ya da satmak isteyen mal sahipleri emlakçılara giderek hızlı bir şekilde işleme konulmasını istiyor.

Emlakçılar da portföyüne ekledikleri gayrimenkulleri kendilerine başvuran kiracı ya da alıcılara sunuyor. Aranan koşullara göre en uygun gayrimenkul ile alıcısını buluşturuyor. İşlemin satış ya da kiralama ile sonuçlanması halinde ise emlakçı komisyon almaya hak kazanıyor.

Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Emlakçıdan ev alırken ev sahibi komisyon öder mi? Komisyonu tek başına alıcı mı öder? İşte merak edilenler...

EMLAKÇI KOMİSYONU NE KADAR?

Emlakçı komisyonları Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile düzenleniyor. Emlakçılar yaptıkları işlemler için burada belirtilen oranların üzerinde bir bedel tahsil edemiyor.

İlgili yönetmelik gereğince, gayrimenkul satış işlemleri komisyonu, en...