30 / 04 / 2024

Ev sahibimi nereye şikayet edebilirim

Ev sahibimi nereye şikayet edebilirim

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibini nasıl şikayet edebilirim, diyorsanız işte yanıtı...

Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahibinin ödemesi gereken bazı vergiler söz konusu oluyor. Bu vergilerin ödenmemesi halinde kiracı ev sahibini şikayet edebiliyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar birikimlerini nereye yatırıyor?

Elinde birikimi olanlar yatırım araçları ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor ve hangi yatırım aracının mantıklı olduğunu araştırıyor. Peki ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahipleri eğer kiraya çok fazla zam yaparlarsa bu durumda kiracılarda zor durumda kalıyorlar. bu şekilde bir sorun yaşayan kiracılar ise ev sahibini nereye şikayet edebilecekleri de merak konusu. İşte ayrıntılar...

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

Kiraya yüzde 25’den fazla zam yapılır mı? Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kira artış oranı bilindiği üzere yüzde 25 oranında sabitlendi. Ancak bu duruma hiçe sahip kirayı istedikleri miktarda arttıran ev sahipleri bulunuyor. Peki bu durumda ne yapılır?

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur?

Prefabrik ev yaptırmak isteyip ancak durumu olmayan kişiler, prefabrik ev desteği için belli başlı sorular sormaktadır. İşte o detaylar!

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Ev sahipleri nereye şikayet edilir? Ev sahipleri hangi konularda şikayet edilebilir?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların başında kira artış oranı gelirken, diğer bazı anlaşmazlıklarda kiracılar ev sahibini şikayet etme yoluna gitmektedir. Peki, ev sahipleri nereye ve hangi konularda şikayet edilebilir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların bilmesi gere

Ev hanımlarına müjdeli haber! Emekli olmak çok kolay!

Milyonlarca ev hanımı "Nasıl emekli olurum?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki ev hanımı olmak emeklilik için yeterli mi? Nasıl emekli olunur? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular nereye ve nasıl yapılır?

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

Ev hanımlarının ve primi eksik olan kişilerin çalışmadan emekli olabilme imkanı var. Peki çalışmadan emekli olmak için nereye nasıl başvuru yapılmalı? İşte merak edilenler...

Konut alacaklar dikkat! Ev fiyatları nereye gidiyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı konut istatistiklerini açıkladı. Konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 düştü. İstatistikleri değerlendiren İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Fiyatlar da düşmeye başladı." dedi.

DASK için nereye başvurulur 2020? 

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında yer alıyor. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazlayken, düşük riskli bölgelerde ise daha azdır. Peki DASK için nereye başvurulur 2020? 

İstanbul'da 2021'de 5 yeni metro açılacak! 

İBB 2021 yılında 5 yeni metro hattı açacak. Peki yeni açılacak metrolar nereden geçecek? Ev alacaklar nereye yatırım yapmalı? İşte detaylar...

8 soruda ev alırken çıkan masraflar!

Yeni ev satın alan kimseler için devir sürecinde ödenmesi gereken masraflar kimi zaman kötü bir sürpriz olabiliyor. Peki, ev alırken nereye hangi ödemeler yapılır? İşte 8 soruda ev alırken çıkan masraflar..

Ev sahibimi nereye şikayet edebilirim Haberi

Ev sahibimi nereye şikayet edebilirim

Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.


Ayrıca ev sahiplerinin kira bedelinin 500 TL'nin üzerinde olması halinde tahsili elden değil, banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Aksi halde ev sahipleri vergi kaçırmış oluyor.


Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için kiracılar beyanda bulunmayan ev sahiplerini şikayet edebiliyor. 


Peki, sizin de ev sahibinizin kira geliri elde ettiği halde beyanda bulunmadığını ve vergi ödemediğini düşünelim. "Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Vergi kaçıran ev sahibini nereye şikayet ederiz?

Maliye servisi vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için vatandaşlarla beraber işbirliği içinde olan ve onların yardımıyla denetim yapan bir servisi olarak tanımlanıyor. Vergisini...