05 / 07 / 2024

ev sahibinin kiracısını gerekçesiz tahliye etmesi

ev sahibinin kiracısını gerekçesiz tahliye etmesi

Ev sahipleri ile kiracıların arasındaki yasal ilişki Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince ev sahipleri ile kiracıların birbirine karşı birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracılar gerekçesiz tahliye edilir mi?

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Avukattan kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiralara yüzde 25 zam sınırı ile ilgili konuştu ve "Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi" dedi. İşte detaylar...

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Kakıcı; Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, bu karar ve yeni vergi reformu taslağıyla birlikte, kiracı ve ev sahipleri açısından değerlendirmelerde bulundu. 

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?

Bakan Şimşek, büyük olasılıkla kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'dan sonra devam etmeyeceğini belirtti. Peki ev sahipleri yüzde 25 zam sınırına uydu mu? İşte kiracılara yöneltilen o soru ve gelen yanıtlar...

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Kiracılar dikkat! Kirasını elden verenler yandı! Ev sahibinden kiracısına 60 bin liralık darbe!

Ev sahibi ve kiracı arasında kira bedelinden dolayı yaşanan gerilimler her geçen gün artmaya devam ediyor. Yüksek kira bedelleri cep yakarken, kiracıların yaptığı büyük yanlış kiracıları tuzağa çekiyor. Elden kira ödeyenler dikkat...

Mağdur ev sahibi: Kiracım 4 bin TL'ye oturuyor, kendi evini 15 bin TL'ye kiraya vermiş!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamadıklarına dikkat çekiyor. Mağdur bir ev sahibi, kiracısının 4 bin TL'ye oturduğunu, ancak kendi evini 15 bin TL'ye kiraya verdiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahipleri hemen bakın: Bu şartlarda evinizi tahliye ettirebilirsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında hem yüzde 25 sınırı hem de tahliye konularında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Peki kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler neler? İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı...

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

ev sahibinin kiracısını gerekçesiz tahliye etmesi Haberi

ev sahibinin kiracısını gerekçesiz tahliye etmesi

Kiracılar gerekçesiz tahliye edilir mi?

Ev sahipleri ile kiracıların arasındaki yasal ilişki Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince ev sahipleri ile kiracıların birbirine karşı birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor.


Kanun gereğince ev sahipleri kiracılarını haklı bir gerekçe olmadan evden çıkaramıyordu. Ancak, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren bir madde ile ev sahipleri kiracılarını gerekçe göstermeden evden çıkarabilecek.


Ancak, ev sahibi her kiracısını değil, ancak 10 yılı doldurmuş kiracılardan tahliyesini isteyebilecek. 10 yıllık kiracı sını çıkarmak isteyen taşınmaz sahibinin her uzama yılının bitiminden en az üç ay öncesinde yazılır bir şekilde bildirimde bulunması gerekiyor.


Bu şekilde kendisinde ihtar çekilen kiracıların 3 ay içerisinde evi tahliye etmesi gerekiyor. Konunun yasal dayanağı aşağıda yer alıyor:


MADDE - 347

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en...