04 / 07 / 2024

Ev sahibinin kiracıya karşı sorumluluğu

Ev sahibinin kiracıya karşı sorumluluğu

Kiracının nasıl ev sahibine karşı nasıl yükümlülükleri varsa gayrimenkul sahibinin de satış esnasında ve sonrasında kiracısına karşı bazı yükümlülükleri oluyor. Bu yükümlülükler nelerdir? İşte, ev sahibinin kiracıya karşı sorumlulukları!

Bir kiracı evden haksız yere çıkarılırsa, ev sahibi kiracıya ne kadar tazminat ödemek zorunda kalır?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar, aralarında sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bazen bu durumlar öyle bir hal alıyor ki iki taraf arasında mahkemeye kadar sonuçlanıyor.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Mağdur ev sahibinden kiracıya yüzde 25 çıkışı: Bu sizin fırsatçılığınız  kusura bakmayın!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle ev sahipleri sık sık mağdur olduklarını belirtiyor. Mağdur bir ev sahibi sosyal medyadan kiracılara tepki gösterdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kredi notu düşük kiracıya ev yok: Memur kefil de isteniyor!

Ev sahipleri, artık kamuda çalışan memur bir kefil olmasını istiyor. Ayrıca, kredi notu düşük kiracıya da ev verilmiyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün daha da artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı. Peki ev sahibi kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim? İşte o sorunun yanıtı...

Ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki ev sahibi kiracı kavgasında hangi taraf haklı? 

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!

1942'de Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi'nde 3 dairesi olan bir ev sahibi kiracılarına fahiş zam yapması üzerine mahkemelik oldu.

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Ev sahibinin kiracıya karşı sorumluluğu Haberi

Ev sahibinin kiracıya karşı sorumluluğu

Ev sahibinin kiracıya karşı sorumlulukları!


Kiracının nasıl ev sahibine karşı sorumlulukları varsa ev sahibininde kiracısına karşı bazı sorumululukları oluyor. Taşınmaz sahibinin satış esnasında ve sonrasında kiracısına karşı bazı sorumlulukları oluyor. Ev sahibi kiracısının ev ile ilgili istekleri üzerinden çok zaman geçmeden birde ücreti kendi vermek şartıyla yerine getirmek zorunda.


Ev sahibi kiracıya ev ile ilgili yanlış bilgi verdiyse bu satış geeçersiz sayılabiliyor. Bu konuyla ilgili açıklama Borçlar Kanunu'nun 221. maddesinde yapılıyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor.


Sorumsuzluk anlaşması

MADDE 221- Satıcı satılanı ayıplı olarak devretmekte ağır kusurlu ise, ayıptan sorumluluğunu kaldıran veya sınırlayan her anlaşma kesin olarak hükümsüzdür.


Ev sahibinin kiracıya karşı sorumlulukları!

-Kiraya veren, birlikte kiralanmış taşınır şeyler varsa bunlar da içinde olmak üzere, kiralananı, sözleşmenin amacına uygun biçimde kullanılmaya ve işletilmeye elverişli...