09 / 05 / 2024

Ev satarken tapuya kim başvurur

Ev satarken tapuya kim başvurur

Ev satışı esnasında bazı sorular yöneltilmektedir. Onlardan biri de Ev satarken tapuya kim başvurur? şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Konut alırken nasıl her şey didik didik araştırılıyorsa satarken de aynı özenin gösterilmesi gerekir. Peki, Ev satarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Bunu yapanların hemen tapuya gitmesi gerekiyor! Ev sahipleri ve kiracılar sakın gözden kaçırmayın!

'Yönetim planının geçerli olması için gerekenler neler?, Tapuya bildirilmeyen yönetim planı geçerli olur mu?' gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Peki bina yönetim planı, tapuya bildirilmeli mi? 

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

10 soruda ev satmak!

Ev satarken ihtiyaç duyulan bilgileri ve yapılması gerekenleri 10 soru ve rehberde özetledik. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu nasıl tek tapuya dönüşür? Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu sahiplerinin neredeyse tamamına yakını ellerindeki tapuyu nasıl tek tapuya çevireceklerini araştırıyor. İşte bu konuda sorulan sorular!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan biri de “Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?” sorusudur. İşte ayrıntılar!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Ev satarken tapuya kim başvurur Haberi

Ev satarken tapuya kim başvurur

Ev satarken hem alıcının hem de ev sahibinden istenen bazı evraklar bulunmaktadır. Peki Ev satarken tapuya kim başvurur? Ev satarken hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

TAPU DEVRİ NEDİR?

Taşınmaz mülklerin örneğin bir evin, el değiştirmesine tapu devri denilmektedir. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında yapılabileceği gibi aileden miras kalma yolu ile ya da benzeri nedenler ile de tapu devrine başvuruda bulunulabilir.

Ev satacak vatandaşlar tarafından Ev satarken tapuya kim başvurur, Ev satarken hangi evraklar gereklidir? sorusunun yanıtı aranıyor. İşte Ev satarken hangi evraklar gereklidir? sorularının yanıtı ve ayrıntıları…

Gayrimenkul satış işlemini gerçekleştirmek için gayrimenkul sahibi ve alıcının tapu devri yapılacağı zaman sunmaları gereken belgeleri hazırlayıp Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmak gerekir.

EV SATARKEN TAPUYA KİM BAŞVURUR?

Tapu devri işlemlerini gerçekleştirmek için Tapu ve...