11 / 05 / 2024

ev satış istatistikleri

ev satış istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay konut satış istatistikleri açıklanıyor. Konut satış istatistikleri verilerine göre, Mayıs ayında en çok konut İstanbul'da satıldı. İşte veriler..

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Konut Satış İstatistikleri Ekim 2017!

Ekim 2017 dönemine ait konut satış istatistikleri, bugün TÜİK tarafından açıklandı. Peki 2017 Ekim ayında kaç konut satıldı? diyorsanız işte yanıtı...

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları!

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları 514 bin TL'den başlıyor. 2+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri sunulan 3. İstanbul Evleri Asaf İş Adi Ortaklığı imzasıyla yükseliyor...

Yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017!

Temmuz ayında yapılan konut satışlara ait istatistikler TÜİK tarafından açıklandı. Peki, yabancılara Temmuz 2017'de ne kadar konut satıldı? İşte yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017..

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı'na 56 milyon TL'ye ev satın aldı!

Acun Ilıcalı müstakbel eşi Şeyma Subaşı'na Kuruçeşme'de 56 milyon TL değerinde boğaza nazır ev satın aldı. Çift Eylül ayında dünya evine girecek.

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Venezia Mega Residence’ta 100 TL'ye ev satışı!

Venezia Mega Outlet'te Venedik Alışveriş Karnavalı gerçekleşti. Karnavalda Venezia Mega Residence’tan 100 TL'ye ev satışı yapıldı.

TOKİ Sakarya Korucuk 3. Etap'ta 4 ev satışta!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sakarya Korucuk'ta inşa edilen 3. etap konutlarındaki 4 ev satışa çıktı. 2 Mayıs ile 30 Haziran arasında başvuru yapılabilecek konutlar için fiyatlar 62 bin 985 lira ile 69 bin 499 lira arasında belirlendi.

Konut satış istatistikleri Mart 2017!

Konut satış istatistikleri Mart 2017 verilerini bugün TÜİK açıkladı. TÜİK verilerine göre Türkiye’de 2017 Mart ayında toplamda 128 bin 923 konut satıldı. İşte diğer veriler..

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışında doğan gelir vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor. Peki, son düzenlemelere göre ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur!

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, bahar dönemiyle birlikte ev satışlarında artış yaşandığını söyledi. Kırmızıtaş, ev alırken dikkat ve kontrol etmesi gerekenleri anlattı. İşte ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur.

Neden ev satın alırız?

Ev satın alırken yatırım amaçlı düşünüldüğünde tek kriterin fiyat olduğunu belirten Ödüllü Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, oturum amaçlı ev alındığında duygusal faktörlerin de önemli olduğunu söylüyor.

ev satış istatistikleri Haberi

ev satış istatistikleri

Mayıs ayında en çok konut İstanbul'da satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay konut satış istatistikleri açıklanıyor. Konut satış istatistiklerinde, 2008-2012 yılları arasında il merkezleri ve merkez ilçelerdeki satışa konu olan konutlar kapsam alınmıştır. 


2013 yılından itibaren Türkiye sınırları içindeki tüm yerleşim yerleri kapsanmıştır. Satışın gerçekleşmesi için konut sahipliğinin para karşılığında değişimi aranmıştır.


Konut satış istatistikleri hesaplamalarında, satışa konu olan konutlar edinme sebepleri ayrıntısında dikkate alınıyor. Konut edinme sebepleri olarak;


Satış

Kat karşılığı temlik

Kat mülkiyetli / kat irtifaklı taşınmazlarda ana gayrimenkule şuyulanan hissenin satışı

Mahkeme kararı ile satış

Satış suretiyle pay temliği

Vesayet altındaki kişilerin mallarının tasarrufu

Çıplak mülkiyet satışı ve 3. kişiye intifa devri

İntifa hakkını üzerinde tutarak çıplak mülkiyet satışı

İştirak ve paylı mülkiyette iştirakliye satış

İpotekli satış


işlemleri kapsama dahil edilmiştir. Bu işlemlerde konut el değiştirmiş ve parasal...