02 / 05 / 2024

ev satışı emlakçı komisyonu

ev satışı emlakçı komisyonu

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi Kağıthane’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Maryam Farsı tarafından kuruldu.

Elm Sokağı Kâbusu’ndaki ev satılıyor!

Meşhur korku filmi Elm Sokağı Kâbusu ile ünlenen Los Angeles'taki ev satışa çıkarıldı. Ev için 3,25 milyon dolar isteniyor.

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçimlerde yeniden göreve gelmesi durumunda emlak piyasasında atacağı adımı duyurdu. Justin Trudeau, yeniden seçilirse yabancılara ev satışını yasaklayacağını belirtti.

İnternetten ev satışına yeni düzenleme!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde neler değişti? İnternetten ev satışına hangi düzenlemeler getirildi? İşte ayrıntılar...

Medet Anli Al Sat Emlak Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Medet Anli Al Sat Emlak Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Medet Anli ve Pınar Yavaş ortaklığında kuruldu.

WhatsApp'ta altın günü gibi ev satışı!

Faizsiz ev alma sistemi ile birlikte ev satışı yapan firmaların sayısı çoğaldı. Öyle ki WhatsApp gruplarında altın günü gibi ev satışı yapan firmalar bulunuyor. 

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

​Ev satın alırken dolandırılmayın! 

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan ev satın almayı veya kiralamayı düşünenlerin dikkat etmesi gerekenler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Altın Kızlar dizisinin çekildiği ev satıldı!

Golden Girls (Altın Kızlar) adlı dizisinin çekildiği ev satıldı. ABD'nin Los Angeles kentinin gözde bölgeleri arasında yer alan Brentwood'daki evin yeni sahibi 4 milyon 620 bin dolar veren kişi oldu.

ev satışı emlakçı komisyonu Haberi

ev satışı emlakçı komisyonu

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Ancak emlakçılar ancak anlaşma sağlanması halinde komisyon talep edebiliyor; bunun dışında yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edemiyr.


Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorunda olup; Sözleşmesiz hizmet veremiyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder?


Emlakçılar taşınmaz mal alım satım ve kiralama gibi işlemler farklı hesaplamalar ile komisyon alıyor. Kiralamalarda yalnız kiracıdan; Bir defaya mahsus olmak üzere, Kontrat süresi ne olursa olsun, 1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV ödeniyor.


Alım-satım işleminde ise;

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV ödeniyor.


Emlak komisyon sözleşmesi..


Bir taraftan …………………………… adresinde mukim …………………………………… (Bundan böyle...