04 / 05 / 2024

ev takas edilir mi

ev takas edilir mi

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor. Peki, ev takası nasıl yapılır?

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ve kiracı savaşları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken Avukat Melih Demirer de resmi sosyal medya hesabı üzerinden geçerli ve geçersiz taahhütname örneklerini paylaştı...

Kiracılar gerekçe göstermeden evden tahliye edilebilir mi? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o detay!

Kiracılarıyla tahliye sorunu yaşayan ev sahipleri sık sık yeni yollar araştırıyor. Peki kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracının gerekçe göstermeden tahliye edilmesi mümkün mü? İşte ayrıntılar...

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!

Banka kredisine erişemeyenler çareyi takasta buldu. Emlak sitelerinde binlerce ev, araç, arsa, tarla ve iş yeri takas kabul ederken, İstanbul’da 101 milyon TL değerinde bir köşk, Beylikdüzü’nde 70 milyon TL’ye 13 daire, İstanbul’da gayrimenkul, dükkan ve araç takas edilmeyi bekliyor.

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahipleri eğer kiraya çok fazla zam yaparlarsa bu durumda kiracılarda zor durumda kalıyorlar. bu şekilde bir sorun yaşayan kiracılar ise ev sahibini nereye şikayet edebilecekleri de merak konusu. İşte ayrıntılar...

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

Kiraya yüzde 25’den fazla zam yapılır mı? Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kira artış oranı bilindiği üzere yüzde 25 oranında sabitlendi. Ancak bu duruma hiçe sahip kirayı istedikleri miktarda arttıran ev sahipleri bulunuyor. Peki bu durumda ne yapılır?

Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Çoğu kiracı haklarını tam olarak bilmemektedir. Ev sahipleri hangi durumlarda kiracıları tahliye ettirir, Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?” İşte yanıtlar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilir, prefabrik ev nasıl yapılır, Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? bu sorular prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen yanıtlar!

ev takas edilir mi Haberi

ev takas edilir mi

Ev takası nasıl yapılır?

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor.


Bilindiği üzere tapu satış işlemlerinde bir taraf evi satın alırken diğer tarafa satış bedelini ödüyor, bağış işlemlerinde ise mal sahibi bedel almadan taşınmazın devrini sağlayabiliyor.


Ancak takas işleminde taşınmaz malların değeri birbirine eşit olsun veya olmasın tapu dairesinde değiş tokuş yapılabiliyor. 


Peki, bir eviniz olduğunu ve takas yapmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda ev takası nasıl yapılır? 


Ev takasının yapılabilmesi için tarafların aralarında anlaşma yapmış olmaları ve gerekli belgeleri de temin etmiş olmaları gerekiyor.


Tapu takas için gerekli evraklar:

1. Takas yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Takas yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Takas yapanların ikişer adet vesikalık...