29 / 04 / 2024

Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu

Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu

Taşınmaz malların tapu kayıtları ilgili tapu dairelerinde tutuluyor. Devir işlemleri de burada gerçekleşiyor. Peki, tapu birden fazla kişinin olur mu? Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

Ünlü milyarder Jeff Bezos Amazon'u kurduğu evi 2,3 milyon dolara satışa çıkardı!

Ünlü milyarder Jeff Bezos'un Amazon'u kurduğu ev 2,3 milyon dolara satışa çıkarıldı. Söz konusu ev 1998 yılında 182 bin dolara, 2005 yılında 375 bin dolara 2009 yılında 620 bin dolara ve en son 2019 yılında da 1,53 milyon dolara satılmıştı. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen evi sonradan kiraya veren ev sahibi 3 yıllık tazminat ödemeli!

Barınma krizi gündemden düşmüyor. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından 2-3 ev alanlara vergi düzenlemesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Tarık Çakmak'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

1942'de Eskişehir'in göbeğinde 3 dönüm arazi ve 3 ev 15 bin liraya satılmış!

Eskişehir'de 1942 yılında 3 ev ve 3 dönüm arazi 15 bin liraya satışa çıkarılmış. Satış ilanında pazarlık yapılacağı da belirtilmiş...

Kiracısını evden çıkarana 3 yıl sınırlama geliyor! Ev sahipleri evlerini kiraya verebilecekler mi?

Ev sahiplerinin kiracılarını bazı sebeplerden dolayı evden çıkarmaları durumunda üç yıl sınırlama uygulaması yapılıyor. Bu şekilde bir uygulama yapan ev sahipleri 3 yıl boyunca evlerini kiraya veremiyorlar. İşte ayrıntılar...

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Konut kredisi faizleri arttıkça arttı! Ev fiyatları 3 milyon TL'ye koşarken, kredi taksitleri 63 bin liraya dayandı! 

Geçtiğimiz yılın başında İstanbul'da ortalama konut fiyatları 1,6 milyon lirayken, bu yıl aynı dönemde 'ortalama fiyatlar' bile 3 milyon liraya koşuyor. Bankadan kredi çekebilen vatandaşların aylık yapması gereken taksitler ise 63 bin liraya dayanmış durumda. 

Ev tapusu olanlar dikkat! Bu işlemi yapmayanların ellerinden tapuları gidecek! Elinizi çabuk sayılı günler kaldı!

Kendine ait evi olanlara duyuru yapıldı. Eğer bu işlemi yapmazsanız, elinizden tapunuz gidecek. İşte detaylar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu Haberi

Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmazların kayıtları Tapu dairelerinde tutuluyor. Taşınmazın sahipleri sahip olduğu konut, işyeri, arsa veya arazi üzerinde istediği tasarruf işleminde bulunabiliyor.

Gayrimenkul devir işlemleri de tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Satıcı ile alıcı tapudan aldığı randevu günü ve saatinde gerekli belgelerle hazır bulunduğunda işlemler başlatılıyor. Karşılıklı imzaların atılması ve satış bedelinin ödenmesi ile birlikte devir işlemi de gerçekleşmiş oluyor.

Kimi zaman satışa konu olan gayrimenkulün tek sahibi olmayabiliyor. Tapunun birden fazla da sahibi olabiliyor. Peki, ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

TAPU DEVRİ İÇİN GEREKEN BELGELER

Tapu aslı ya da fotokopisi.
Nüfus cüzdanı tarafları temsil eden kişilerin temsil belgesi.
1 adet vesikalık fotoğraf.
Vergi borcu yoktur yazısı
Bina vasfı özelliğindeki taşınmazların Zorunlu Deprem Sigortası
Bağlı bulunulan belediyen alınan Emlak Vergisi...