03 / 05 / 2024

ev tapusu üzerine kredi çekilmesi

ev tapusu üzerine kredi çekilmesi

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Peki, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi? Nasıl çekilir?

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

1936 yılında Ankara'ya 150 konutluk 800 bin TL değerinde bahçeli ev projesi!

1936 yılında, Ankara'da çiftlik asfal yolunda Fidanlık karşısında konumlanan arsa üzerine 150 konutluk bahçeli ev projesi yapılacakmış.

Tek evi olan tapu sahiplerine müjde! 1.536 TL para iadesi yapılıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini sevindiren haber geldi. Tek ev tapusu olan konut sahiplerine 1,536 TL para iadesi yapılıyor. Emlak vergisinde geriye dönüş 5 yıllık para iadeleri yapılmaya başlandı. İşte detaylar...

Yeni ev alacaklar hemen bakın! Konut kredisi faiz oranları: İş Bankası konut kredisi 2024!

Vatandaşlar, kendi birikimlerinin üzerine ekleyerek ev sahibi olmak amacıyla konut kredisini sık sık tercih ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları ne kadar Nisan 2024? İşte İş Bankası konut kredisi 2024...

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da kiralık ev bulamamasından dolayı annesinde yaşamaya başlaması üzerine Buğra Gökce "İzmir’e taşınsa uygun kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu. 

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

ev tapusu üzerine kredi çekilmesi Haberi

ev tapusu üzerine kredi çekilmesi

Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Konut kredisi, ev almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimselere, gerekli koşullara uygun olunması halinde veriliyor. 


İpotekli taşınmaz kredisi ise, taşınmaz malı bulunan ve bu taşınmazı ipotek ettirerek banka ve kredi kuruluşlarından alınan ihtiyaç kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi, sorusunun yanıtı "çekilir" şeklinde oluyor.


Ev tapusu üzerine kredi veya arsa, arazi tapusu üzerine kredi çekme şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Örneğin VakıfBank'ın taşınmaz ipotekli kredi özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


Vakıfbank

"Sahip olduğunuz gayrimenkulü ipotek göstererek daha büyük miktarlardaki nakit ihtiyacınızı, bu krediyle daha uzun vadeli ödeme seçenekleriyle karşılayabilirsiniz.


Kredinin özellikleri

36 aya kadar vade ile aylık,...