05 / 05 / 2024

ev tercihleri 2020

ev tercihleri 2020

Kovid-19 salgınıyla birlikte temastan kaçınma hali ortaya çıktı. Ceylanates Design kurucusu Mimar Ceylan Ateş, “Son yıllarda ofis ve konut projelerinde bireysel konforu ön plana alan bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyorduk. Salgının etkisiyle yenilikleri daha sık görmeyi bekliyoruz" dedi.

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Şehir hayatından uzaklaşıp tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri bungalov evler oluyor. Fakat son zamanlarda bungalov ev kiralamak isteyenler tek tek tuzağa çekiliyor. Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

2020'de ev alan yabancı, şimdi yüzde 130 değer artışı ile evini satabiliyor!

Finansal Piyasalar Yöneticisi İris Cibre, 2021'den beri ilk defa ev fiyatlarının reel olarak düştüğünü belirtti ve yabancılara satışa dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prefabrik ev almak isteyenler dikkat! Fiyattan önce buna bakın!

Prefabrik evler özellikle asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok kişinin tercihleri arasında yer aldı. Peki prefabrik ev alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte yeni bir prefabrik ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o sorunun yanıtı...

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Rüzgar tersine esiyor! Ev kiralamada yeni dönem

Ev sahiplerinin kiracı tercihleri değişti. Eskiden bekara ve öğrenciye ev kiralamayan mülk sahiplerinin son dönemlerde tercihleri tamamen değişti. 

Deprem tercihleri değiştirdi! Ev alacak kişiler artık bu detaya bakmak zorunda kalıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ev alacak vatandaşlar, binaların sosyal donatılarından ziyade deprem yönetmeliğine uygun olup olmdaığına, fay hattına yakınlığı veya uzaklığı gibi hususları önemsiyor.

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Taşınabilir evlere talep yağıyor! İster ofis yap, ister ev! İşte 8 ülkenin talip olduğu o akıl almaz evler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile insanların tercihleri de değişmeye başladı. Kovid-19 salgını ile birlikte üretilmeye başlayan ''taşınabilir evlere'' talep yağıyor. Hem ofis hem de ev olarak kullanılabilen aynı zamanda taşınabilen bu evler herkes tarafından merak ediliyor. İşt

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi!

Ev hanımları nasıl emekli olabilir sorusunun cevabı sık sık araştırılıyor. Bu sebeple özellikle de 2020'de sonra Meclis'e sunulan yasa teklifinin son hali akıllarda yer alıyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de emeklilik için vatandaşlarda 3 temel koşul aranıyor.

Avrupa'da ev fiyatları artıyor!

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2021'in üçüncü çeyreğinde 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 9,2 oranında yükseldi. Peki ev fiyatları en çok nerelerde arttı?

İstanbul'da Ağustos 2021'de ev fiyatları yüzde yüzde 37.7 arttı!

İstanbul'da 2021 Ağustos itibariyle yeni ev fiyatları 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 34,7 yükselirken, Türkiye genelinde yüzde 40,2 yükseldi.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul İstatistik Ofisi'nin Ağustos 2021 konut piyasası raporu açıklandı. Raporda yer alan verilere göre; İstanbul genelinde Haziran 2021 itibariyle yeni ev fiyatları, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 25 artış kaydederken, Türkiye genelinde yüzde 33 yükseldi. 

İstanbul'daki evlerin fiyatları uçtu!

İstanbul genelinde Haziran 2021 itibariyle yeni ev fiyatları, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 25 yükseliş gösterirken; Türkiye'de yüzde 33 arttı.

ev tercihleri 2020 Haberi

ev tercihleri 2020

Sosyal mesafe tedbirinin hayati önem taşıdığı Kovid-19 salgını, hem bireysel hem de kamusal alanların yeniden gözden geçirilmesine sebep oldu. 

Önemi her geçen gün daha artan sosyal mesafe kuralları, gündelik hayatta pek çok alanı olduğu gibi sosyal ve bireysel yaşamı da etkiliyor. Kamusal alanlardaki kalabalıktan kaçan insanlar, özel alanlarına daha fazla yönelirken bu durum mekan tasarımlarında da etkisini gösteriyor.

Oda TV'de yer alan habere göre; sosyal mesafenin bir yaşam tarzı olarak şehir ve konut mimarisine yansıyacağına vurgu yapan Ceylanates Design kurucusu Mimar Ceylan Ateş, “Yakın dönemde pandemiyi atlatsak bile mekanların temastan kaçınmaya elverişli olması hem mimarların, hem tasarımcıların hem de bireylerin öncelikli tercihi olacak. Sosyal hayata kalıcı bir etki bırakabileceğimiz bu durum ile sosyal mesafeli bir mimari doğduğunu söylemek mümkün” diye...