03 / 05 / 2024

ev vergisi ne kadar oldu

ev vergisi ne kadar oldu

Konut sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu ev vergisi için ödeme zamanı Mart ayında başlıyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen ev vergisi ne kadar oldu? İşte ev vergisi oranları 2014...

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Boş ev vergisi için uzmanlar ne diyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği 'boş ev vergisi' uygulaması gündeme bomba gibi düştü. Peki söz konusu fikrin uygulanabilirliği ve olası etkileri ile ilgili uzmanlar ne dedi? 

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı. Peki 2020'de ev alan ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021? İşte tüm merak edilenler...

Yıllık ev vergisi ne kadar 2021?

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri başladı. Peki yıllık ev vergisi ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

Bursa emlak vergisi ne kadar?

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, Bursa'daki bir ev için ne kadar emlak vergisi ödenir? Bursa emlak vergisi ne kadar?

Ev vergisi hesaplama örneği 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince her sene, iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, ev sahipleri ne kadar vergi öder? İşte ev vergisi hesaplama örneği 2017..

2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan 200 metrekareden küçük tek mesken sahipleri hariç, her ev sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, 2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Ev vergisi ne kadar ödenir 2017?

Gayrimenkul sahipleri 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, ev sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyecek? Ev vergisi ne kadar ödenir 2017?

Ev emlak vergisi ne kadar 2016?

Mayıs ayında ödenmesi gereken vergiler arasında ev sahiplerinin de mükellef olduğu emlak vergisi yer alıyor. Peki, ev sahipleri ne kadar vergi öder? Ev emlak vergisi ne kadar 2016?

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

2016 yılı ev kira vergisi ne kadar?

1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kira gelir vergisinin mükellefleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2016 yılı ev kira vergisi ne kadar? 2016 yılı ev kira vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde ev, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Çevre temizlik vergisi ne zaman biter?

Belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetinden faydalanan ev, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi kullanım ile birlikte başlıyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman biter?

ev vergisi ne kadar oldu Haberi

ev vergisi ne kadar oldu

Ev vergisi ne kadar oldu?

Konut sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu ev vergisi için ödeme zamanı Mart ayında başlıyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen ev vergisinden kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor.


Ev vergisi ödemelerinden muaf tutulacak gayrimenkul sahipleri şu şekilde sıralanıyor:


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Ev vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin iki eşit taksit halinde ödeyebilecekleri emlak vergisi ödeme ayları aşağıda yer alıyor.


Ev vergisi taksitleri 2014..

Ev vergisi birinci taksit dönemi: Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Ev vergisi ikinci taksit dönemi: Kasım ayı.


Ödenecek ev vergisi oranları..

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda        ...