09 / 08 / 2024

evde beyanname oluyor mu

evde beyanname oluyor mu

Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Memurlar, bu hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep etmiyor.

Evde bakım maaşları 7 bin TL mi oluyor? Ocak 2024 evde bakım maaşı hesaplamaları tek tek yapıldı! Acil bakın!

Pek çok kişinin yüzünü güldüren evde bakım maaşı ödemeleri 7 bin TL mi oluyor? İşte tek tek hesaplanan o rakamlar...

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

TOGG 1 şarjda kaç km gider? TOGG evde şarj oluyor mu?

TOGG hakkında heyecan dorukta. Bu noktada TOGG 1 şarjda kaç km gider? TOGG evde şarj oluyor mu? şeklinde sorulan soruların sayısı artmaya başladı. İşte yanıtlar!

Evde Ramazan pidesi yapmak kaç TL'ye mal oluyor? İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi..

Ramazan Pidesini fırından almak yerine evde yapmayı düşünen kişiler için pide malzemelerinin fiyat listesini derledik. Peki evde pide yapmak kaç TL'ye mal oluyor? Pide malzemeleri neler? Evde pide nasıl yapılır? İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Evde iftar menüsü hazırlamak kaç TL? İşte zincir marketlerdeki ürünlerin fiyat listesi...

Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan'ın ilk iftarı 2 Nisan'da yapılacak. Peki iftar evde iftar menüsü hazırlamak kaç TL’ye mal oluyor? Kırmızı et, beyaz et ve bakliyat fiyatları kaç TL? İşte 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Haciz alacaklının başvurusu üzerine borcun tahsilinin devletin icra dairesince borçlulardan alınması oluyor. Ancak bazı mallar haczedilemiyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Değer artış kazancı beyanname örneği 2021!

Değer artış kazancı ödeyenler, gayrimenkulünü beş sene içinde elden çıkaranlar oluyor. Vergi mükelleflerinin vergi ödemesi için ilk olarak beyanname vermeleri gerekiyor. İşte değer artış kazancı beyanname örneği 2021...

Alacağınız evde kiracı oturuyorsa ne yapacaksınız?

İkinci el ev alınmak istenildiği en çok karşılaşılan sorunlardan biri de içinde kiracı oturması durumu oluyor. Peki  alacağınız evde kiracı oturuyorsa ne yapacaksınız? İşte tüm merak edilenler... 

5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları!

Kiracısı olan bir ev ya da işyeri, mal sahibi tarafından satılabiliyor. Bu süreçte taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte 5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları..

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

2016 yılında taşınmaz malını kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017..

İşyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016!

Geçtiğimiz sene işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Vergiyi istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016 nedir?

Kira beyanname dönemi bugün başlıyor!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler 1 -25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Buna göre kira beyanname dönemi bugün başlıyor..

Emlak bina beyanname örneği!

Gayrimenkulün el değiştirmesi halinde emlak vergisi mükellefi de yeni malik oluyor. Taşınmazı satın alan kişinin belli bir süre içinde belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. İşte emlak bina beyanname örneği...

evde beyanname oluyor mu Haberi

evde beyanname oluyor mu

Maliye Bakanlığı, Gayrimenkul Sermaye İradı (kira) geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Telefonla durumunu vergi dairesine veya iletişim merkezine bildirenlerin evine giden memurlar, mükelleflerin önceden hazırlanmış kira beyannamesinin doldurulmasına yardımcı oluyor.


Son yıllarda kira gelirini beyan etmeyen veya eksik gösterenlere mektup gönderen Maliye Bakanlığı, yaşlı ve özürlüleri de unutmadı. Bakanlık, sadece kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlü ve hastalığı sebebiyle vergi dairesine gelemeyenlerin beyanlarını evlerinde alıyor. Bu kişilerin hizmetten faydalanabilmesi için bağlı oldukları vergi dairesini veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Vergi İletişim Merkezi'ni (444 0 189) aramaları gerekiyor. Vergi dairesini veya iletişim merkezini arayanların evine giden memurlar, beyannamelerin doldurulması konusunda yardımcı oluyor. Çay kahve içip mükellefle sohbet eden memurlar, bu...