02 / 05 / 2024

evde net alan

evde net alan

Bir evin net ve brüt olmak üzere iki farlı metrekare hesabı yapılabiliyor. Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan olarak ifade ediliyor. Peki, evin net alanı nasıl hesaplanır?

Uzman isimden flaş asgari ücret açıklaması geldi! Resmen net rakam verip açıkladı! Acil bakın!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret ile ilgili hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor. Uzman isim de asgari ücret ile ilgili olarak net rakam verdi. Acil bakın...

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Evde bakım maaşı Ocak 2024 zammı az önce hesaplandı! İşte hesaplara yatırılacak o paralar!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan sosyal yardım ödemelerinin 2024 yılının Ocak ayında hangi oranda artacağı ile ilgili hesaplamalar yapılıyor. Peki Ocak 2024 evde bakım paralarına ne kadar zam gelecek?

Ekim 2023 evde bakım maaşında son dakika! Paralar hesaplara yatırılacak!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Ekim 2023 evde bakım maaşı ile ilgili olarak verilen detaylara göre, maaşların hesaplara yatırılacağı tarih verildi.

Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım parası alan pek çok kişi Eylül 2023 ödemelerinin yatıp yatmadığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücreti alanlar dikkat! 5 bin 97 TL ödenecek. Acil bakın

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücretli alan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Bu imkanlardan faydalanan vatandaşlar baksın.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası alanlar acil bakın! İşte peş peşe açıklanan yeni ve zamlı maaşlar!

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası alanlar acil bakın! İşte milyonlarca kişinin gündeminde yer alan ve peş peşe açıklanan yeni zamlı maaşlar...

Evde bakım maaşı alanlar hemen bakın! 2023 Temmuz evde bakım parası hesaplara yattı mı? Zamlı rakam kaç TL oldu?

Evde bakım maaşı alan binlerce vatandaş, Temmuz ayı ödemelerini merakla araştırıyor. Peki 2023 Temmuz evde bakım parası hesaplara yattı mı?

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

Evde bakım parası alan kişi sigortalı olabilir mi? Evde bakım parası alanlar SGK’dan yararlanabilir mi?

Evde bakım parası alan vatandaşlar sigortalı yapılabilir mi, bu imkandan faydalanabilirler mi? İşte detaylar!

Evde bakım aylığı alanlar için son dakika kararı çıktı! Ödemeler bundan böyle bu şekilde yapılacak

Son dakika kararıyla beraber evde bakım aylığı ödemelerinde önemli farklılıklar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım aylığı alan vatandaşlar için yeni bir yönetmelik paylaşıldı. Yeni düzenlemelere göre, evde bakım aylığı başvurusu, değerlendirme ve ödeme aşamalarında değişiklikler

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına son dakika müjdesi geldi! Hem maaş artacak, hem sigorta yapılacak!

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına son dakika müjdesi geldi... Hem maaş artacak, hem sigorta yapılacak...

Devletten Evde Bakım Maaşı Alanlara Büyük Zam ve Destekler! Aylık Ödeme 6.000 TL Olacak!

Sevindirici bir haber daha var! Evde bakım maaşı alan kişilere yönelik büyük bir ikramiye verilecek ve bundan böyle aylık ödeme miktarı 6.000 TL olarak belirlendi. İşte tüm ayrıntılar...

evde net alan Haberi

evde net alan

Evin net alanı nasıl hesaplanır?

Bir evin net ve brüt olmak üzere iki farlı metrekare hesabı yapılabiliyor. Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan olarak ifade ediliyor.


İmar Yönetmelikleri gereğince bu alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merpenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma tesisi alanı, su ve yakıt deposu ve kazan dairesi dahil edilmiyor.


Açık çıkmalar, balkonlar, zemin, çatı ve kat terasları, kat ve çatı bahçeleri gibi en az bir cephesi açık olan mekanlar ile aynı katta veya...