04 / 05 / 2024

evden çıkarken depozito nasıl geri alınır

evden çıkarken depozito nasıl geri alınır

Ev sahibinden depozito almak ortak hesaba yatırıldıysa basit oluyor. Ancak kiracı evi boşaltırken evi teslim aldığı günkü gibi bıraktığı ve evde değerini düşürebilecek hasarlar bırakmadığı takdirde...

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Kiracı evden çıkarken badana yapmak zorunda mı?

Kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlık yaşanan durumlardan biri de evden çıkarken badana yapma şartıdır. Çoğu ev sahibi, bunun bir zorunluluk olduğunu iddia ederek kiracılara badana yapmaları gerektiğini belirtiyor. Peki kiracı evden çıkarken badana yapmak zorunda mıdır? İşte asıl detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar depozito ödemelerinde bu 4 konuya dikkat!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan enflasyon sorununun kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında enflasyon döneminde depozito sorununa da değindi. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Depozito ödenecek! Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Otomobil sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika gelişmesi açıklandı. Araba sahipleri depozito ödeyecek. İşte detaylar...

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi kiracıları istediği zaman evden çıkarabilir mi? Ev sahibinin bu konudaki konumu nedir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların merak ettiği detaylar!

Yarın evden çıkarken çok ama çok dikkatli olun! Meteoroloji'den kritik uyarı! Hemen bakın!

Nisan ayı neredeyse tüm ülkede yağmurlarla başladı. Ancak özellikle İstanbul için kesin bir uyarı yapıldı: yoğun yağışlar bekleniyor. Haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz.

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Depozito dönemi başladı! 1 Ağustos’tan sonra artık zorunlu olacak!

Sıfır Atık Projesi ile gelecek yıl zorunlu tutulacak. Depozito yönetim sistemi logosu 1 Ağustos gününden itibaren tüm içecek ambalajlarının üzerinde yer almaya başlayacak. İşte detaylar!

Varisler kiracıyı çıkarabilir mi? Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar oturdukları evle ilgili pek çok sorun yaşayabilir. Bu sorun ya ev sahibinden ya da evden kaynaklanabilir. Kiracı eğer miras kalan evde oturursa ne olur? Bunun olumsuz yanları var mı? İşte bu konuda sorulanlar!

Evden çıkmak isteyen kiracı ne yapmalı?

Ev sahibi kiracıların evinden çıkmasını isteyebilir. Aynı şekilde kiracılar, ev sahipleri talep etmeden kendileri de evden çıkmak isteyebilir. Peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş yükseliş sık sık gündem oluyor. Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

İŞKUR evden çalışmak isteyenlere iş imkânı sunuyor! Herkesin hayalindeki meslek! Acilen göz atın!

İŞKUR, aktif olarak iş hayatında yer alamayan kadınların evlerinden iş hayatına dahil olabilmeleri için farklı iş imkanları sunuyor. Kadınların da kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olabilmesi amasıyla sunulan bu iş imkanları, evden çalışma sisteminde bulunuyor.

evden çıkarken depozito nasıl geri alınır Haberi

evden çıkarken depozito nasıl geri alınır


Ev sahibinden depozito almak!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira kontratında belirtilen depozito, kiracı evi tahliye ederken evin değerini düşürecek bir hasar bırakmazsa geri alabiliyor. Ancak günümüz şartlarında çoğu ev sahibi evde hasar olmamasına rağmen depozitoyu geri vermemekte direniyor. Bu nedenle bir sürü bahaneler uydurabiliyor. Ev sahibinden depozito almak konusuna geçmeden önce dilerseniz kanunla belirlenen depozito tutarının ne olduğunu ve nasıl ödendiğinden bahsedelim:


Depozito;

• Maksimum 3 kira karşılığı kadar olabilir.

• Kiraya veren ile kiracının ortak vadeli hesabına yatırılması gerekir

• Kontrat süresinin sonunda 3 ay içerisinde kiraya veren bankaya dilekçe vermezse, kiracı depozitoyu çekebilir. Bu durumda bir senelik kontratlarda kiraya verenin her sene sonunda bankaya dilekçe vermesi gerekir.

• Depozito alınma şekli kanun ile belirlendiği için ortak hesaba yatırılmadığı, direk mal sahibinin...