02 / 05 / 2024

eve haciz geldiğinde ne yapılmalı

eve haciz geldiğinde ne yapılmalı

Eve haciz gelince vatandaşların itiraz hakkı var mıdır? Eve gelen haciz durdurulabilir mi? Haciz geldiğinde hangi eşyalar haczedilebilir hangileri edilemez? Eve haciz gelince ne yapılır..

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemlerde gündemden düşmeyen yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç bunun uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirterek, "O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diye konuştu

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Tahliye taahhüdü nasıl yapılmalı? Aman bunlara dikkat! 

Uzun dava süreçleri sebebiyle konut sahipleri artık tahliye taahhüdü almadan evini kiraya vermiyor. Kiralama aşamasında bunu kabul eden kimi kiracılar ise tahliye zamanı geldiğinde ‘İmza benim değil’ diyerek itiraz ediyor. İşte ayrıntılar...

Emeklilere ek gelir sağlayacak çifte maaş sigortası yolda! Bütün emekliler hemen yeni sisteme göz atsın!

Emeklilere müjde geldi. Çalışan emeklilik yaşı geldiğinde hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi çerçevesinde ikinci emekli aylığına kavuşacak.

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

Google'a beklenen özellik geliyor! Milyarlarca Android cihaz kullanacak

Tile ve Apple gibi, Google da artık eksik gadget'larınızı bulmak için diğer kişilerin sahip olduğu cihazlara güvenecek. Ancak şirket, gizliliğin önceliklerinin başında geldiğinde ısrar ediyor.

Linens'ten dekorasyon, mutfak ve banyo ürünlerine yüzde 30 bahar indirimi! İşte Linens güncel fiyat listesi

Bahar geldiğinde ev dekorasyonunu yenilemek isteyenler için harika bir fırsat doğdu! Linens, dekorasyon, mutfak ve banyo ürünlerinde %30 indirim kampanyası başlattı. Bu fırsatı kaçırmayın ve evinizi güzelleştirmek için gerekenleri uygun fiyata edinin. İşte detaylar ve fiyat listesi...

Doğal gaz faturalarında inanılmaz kampanya! Yüzde 20 destek sağlanacak! Faturalarda 300 TL iade yapılacak!

Nisan ayı geldiğinde, doğalgaz faturalarında indirim fırsatları sizleri bekliyor olacak. Kampanyalar aracılığıyla yapılan bu indirimlerden biri, ilk doğalgaz faturanızda yüzde 20'ye kadar indirim sağlama imkanı sunuyor. Ayrıntılar ise şöyle...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Ay sonu fatura krizine son! Yöntem aslında çok basitmiş! Duyunca inanamayacaksınız!

Faturalar ay sonu geldiğinde bir bir gelmeye başlar. Faturaları basit yöntemler ile yarıya düşürmek mümkündür. İşte Elektrik faturasını düşürebilmek için uygulanacak pratik taktikler!

Tapu durumu nasıl sorgulanır?

Tapu durumu her vatandaşın zamanı geldiğinde sorguladığı bir işlem türüdür. Peki “Tapu durumu nasıl sorgulanır?” İşte detaylar!

Altın için geri sayım! Tik, tak, tik, tak… Zaman akıyor!

Altın için geri sayım başlatıldı. Zaman akıyor, o gün geldiğinde her şey çok farklı olacak. Analistler bir biri ardına açıkladı. İşte bütün detaylar…

Dolar için geri sayım başladı! Üç, iki, bir ve motor!

Dolar için kritik bir açıklama yapıldı. Dolarda geri sayım başladı! O gün geldiğinde yer yerinden oynayacak! Hemen bakın! İşte detaylar…

Kış gelmeden markete koşup alın! Kış geldiğinde çok geç olacak, fiyatı uçacak! Bakın o ürün hangisi. Şu an ucuz

Zamlar yağmur gibi gelmeye devam ederken, bu zamlardan korunmak isteyen vatandaşlar da hangi ürünlere zam geleceğini araştırmaya başladı. İşte fiyatı şu anda ucuz olan ancak daha sonra yükselişe geçmesi beklenen ürün.

eve haciz geldiğinde ne yapılmalı Haberi

eve haciz geldiğinde ne yapılmalı

Eve haciz gelince ne yapılır!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. 


Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanıyor. Malların rayiç bedelleri belirlenerek,borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. 


Alacaklının talebi olursa eşyalarınız evinizden alınarak yediemin depolarına götürülebiliyor veya size yediemin olarak bırakılabiliyor. Haciz işlemi sırasında icra memuru beyan ve taleplerinizi haciz zaptına yazmakla yükümlü oluyor. Talepleriniz yazılmaz ise bu hususu yazarak zaptı imzalayabilirsiniz. 


Borçlu ile aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için, gerekli olan her türlü ev eşyası haczedilmeyerek  kendilerine bırakılması gerekiyor.Koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşya olup, haczedilemiyor. Fakat, fiyatı yüksek, muhafaza...