02 / 05 / 2024

eve haciz işlemi nasıl gerçekleşir

eve haciz işlemi nasıl gerçekleşir

Borçlunun borcunu ödememesi durumunda alacaklı borcunun tahsilini isteyebiliyor. Borcun tahsilinin yollarından bir tanesi de icra takibi oluyor. İcra takibi nasıl gerçekleşir? Peki, eve icra nasıl gelir?

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

5 soruda E-haciz işlemi!

Borcunu ödemeyen kişilerin banka hesabı, gayrimenkul, araba ve diğer mal varlıklarına bloke koyulabiliyor. E-haciz işleminin kaldırılabilmesi için öncelikle haczedilen dosya üzerindeki ilgili borcun ödenmesi gerekiyor.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

Tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

Miras bırakan mal varlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilme özgürlüğüne sahip olmuyor. Peki, tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

YDA İnşaat'ın özel sektör tahviline ilişkin kupon ödeme işlemi yapıldı!

YDA İnşaat tarafından ihraç edilen TRSYDATA1711 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin kupon ödeme işlemi bugün gerçekleştiridi.

Gülnara Kerimova'nın mallarına haciz işlemi!

Yolsuzluktan beş yıl hapis cezası alan Gülnara Kerimova'nın malları için haciz işlemi başlatıldı. Kerimova'nın 12 ülkede 1.5 milyar dolarlık serveti çıktı.

Gayrimenkule haciz sınırı!

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle alacaklıların yasal yollara başvurup haciz işlemi başlatmasına sınır getiriliyor. Borçlunun evi, ancak evin kıymeti fazla ise yeni bir ev alabilecek miktar borçluya bırakılarak haczedilecek.

Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi!

67 finans kurumunun vekaletini taşıyan Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi. 2005 yılından faaliyette olan Fu Gayrimenkul arsanın, dairenin tapusunu inceliyor.

FU Gayrimenkul'den 1.2 milyonluk ipotek işlemi!

FU Gayrimenkul'ün 2016 yılı finansal işlem hacmi sonuçları açıklandı. FU Gayrimenkul, bugüne kadar 1,2 milyonu aşan ipotek işlemi gerçekleştirdi.

eve haciz işlemi nasıl gerçekleşir Haberi

eve haciz işlemi nasıl gerçekleşir

Eve icra nasıl gelir?

Borçlu bir kimsenin, borcunu alacaklıya ödememesi halinde "Eve haciz gelmesi" söz konusu olabiliyor. Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanabiliyor.


Malların rayiç bedelleri belirlenerek, söz konusu borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. Yapılan satış işleminden elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Alacaklının haciz talebinde bulunması için ilk olarak İcra Müdürlüğü'ne başvuruda bulunması gerekiyor. İcra Müdürlüğü bu talep doğrultusunda borçluya ödeme emri bildirisi yapıyor.


Bu bildiri kapsamında borçlu tebligatta yazılı olanlara uyması gerekiyor. Bu tebligatta, ödeme emrinin alınmasından sonra belirtilen süre içinde ilgili kuruma ödeme yapılması gerektiği, itiraz hakkının olduğu, mal beyanında bulunulması için başvuru yapılması gerektiği yazılı belirtiliyor.


Tebligat eline ulaşan borçlu, bu bildirimlere uymaz ise...