28 / 04 / 2024

Eve haciz var mı

Eve haciz var mı

Yargıtay Kararı kapsamında eve haciz konusu ele alınıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Eve haciz var mı? Eve haciz devam ediyor mu? İşte eve haciz ile ilgili merak edilenler...

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

Ülkemizde 2019'dan beri zam gelmeyen bir ürün var! Ama 31 Aralık'tan sonra korkunç zam gelecek, alıp eve koyun

Türkiye'de 2019 yılından bu yana hiç zam yapılmayan bir ürün var. Ancak yılbaşıyla birlikte o ürüne de zam yapılması bekleniyor. İşte gündem yaratan konu hakkındaki tüm detaylar...

Tapunun üzerinde haciz var mı?

Bir gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşların araştırmaları gereken konular arasında haciz de yer alıyor. Peki, tapunun üzerinde haciz var mı? Nasıl ve nereden bakılır?

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Eve haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Ev eşyası haczi kalktı mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Galatasaray'a 102 milyon liralık haciz!

Dursun Özbek'in haciz ve ipotek koydurma ihtimali nedeniyle Florya'nın tapusunu almakta acele ettiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, "Kendisiyle görüşmeler yapıyoruz. Çözüm arıyoruz. Şu anda faizle birlikte 102 milyon lira haciz var. Allah kimsenin evine, ocağına haciz düşürmesin" dedi...

Arazilerin hisselere bölünmesinde haciz engeli!

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Devremülk ihtilafı nedeniyle mallarımıza haciz koyuldu. 60 dönüm tarlamızı hisselere ayırmayı düşünüyorduk ama bu haciz nedeniyle yapamıyoruz. Bunun hukuki bir yolu var mı?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

Eve haciz var mı Haberi

Eve haciz var mı

Eve haciz kalktı mı?

12. Hukuk Dairesi, Esas: 2012/27279, Karar: 2013/11536 İçtihat Yargıtay Kararı kapsamında eve haciz konusu ele alınıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Eve haciz var mı? Eve haciz devam ediyor mu? 


Yargıtay Kararına göre, evde varlığı zorunlu olan ev eşyaları hacze konu olamıyor.


Alınan karara göre, haciz işleminde yokluğu borçlunun günlük hayatını devam ettirmesinde en az sıkıntı verecek ve haczi muhafaza ve satışı en kolay olan mallara öncelik verilmesi gerekiyor.


Buna göre borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için "lüzumlu" olan buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, koltuk takımı, ütü, fırın, halı, bulaşık makinesi gibi insan onuruna yakışan hayatın sürdürülmesi için varlığı zorunlu olan ev eşyaları haciz konusu yapılamıyor. 


Ayrıca bu hususta, haciz konusu malın borçlunun haline uygun olup olmadığı ölçütü...