09 / 05 / 2024

Evergrande protesto

Evergrande protesto

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Evergrande yatırımcılarından protesto!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Evergrande krizi diğer gayrimenkul şirketlerini de etkiliyor!

Toplam 300 milyar doları aşkın borcu olan ve likidite sıkıntısıyla karşılaşan Çinli gayrimenkul devi Evergrande Group, diğer gayrimenkul şirketlerine de kaybettirdi

Evergrande krizi Çin emlak sektörünü yavaşlattı!

Çin'de Evergrande krizinin ardından meydana gelen olumsuz finansman şartları sebebiyle emlak sektörü yavaşladı.

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!

Ağır borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group üç haftada üçüncü tur tahvil kupon ödemelerini zamanında gerçekleştiremedi.

Evergrande bir tahvil ödemesini daha yapamadı!

Çinli emlak geliştirme şirketi Evergrande garantili bir tahvilin daha ödemesini gerçekleştiremedi. 

Üniversite öğrencilerinden artan kira ücretlerine protesto!

Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle zor zamanlar yaşayan öğrenciler artan kira fiyatlarını ve yurt ücretlerini protesto etti. 

Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satıyor!

Borç krizinde olan Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satma kararı aldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Çinli emlak devi Evergrande iflas edebilir mi?

Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı herkesi tedirgin ediyor. Ülkenin 280'i aşkın kentinde 1300 projesi olan şirketin ne olacağı merak konusu.

Çin ekonomisinde Evergrande tehlikesi!

Çin’in önde gelen inşaat ve emlak şirketi Evergrande'nin yaşadığı sıkıntılar, ülke ekonomisi için büyük tehdit olmaya başladı. Ülkenin yeni krizin eşiğinde olduğu konuşuluyor. 

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Evergrande krizi piyasaları nasıl etkileyecek?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi, Avrupa bankalarının Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntıdan ciddi şekilde etkilenecek bir pozisyonları olmadığına dikkat çekti.

Evergrande protesto Haberi

Evergrande protesto

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. 

Euronews'te yer alan habere göre; yaklaşık 100 kişinin yer aldığı kalabalıktan "Evergrande, paramızı geri ver" şeklinde sloganlar yükseldi. Protestoculardan birkaç kişinin gözaltına alındığına dikkat çekildi.

Dünyanın en borçlu gayrimenkul şirketi şeklinde gündeme gelen Evergrande, son olarak 2023 ve 2025 tahvilleri için geçen hafta süresi sona eren 255 milyon dolarlık kupon ödemesini gerçekleştiremedi. 

Daha önce, ürünün vadesi dolduğu ayın sonuna kadar yüzde 10'unu geri ödemeye onay veren Evergrande, geçen cuma günü yatırımcılara varlık yönetimi ürünlerinde geri ödeme yapma planlarının geri çevrildiğini açıkladı. Bu durum yatırımcıların paralarını geri alamayacakları korkusunu getirdi.

Reuters'a açıklamalarda bulunan 3 kişi polis tarafından engellendi ve güvenlik sorguları gerçekleştirildi.

Protestoculardan olan bir...