18 / 07 / 2024

Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz

Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz

Satmak istediğimiz evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün!

Bu yıl Mayıs ayında başlayan konut ve iş yeri KDV indirimi 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Buna göre, konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün kaldı..

Eskişehir'de tesis yapım ve işletme ihalesi 3 Ekim'de!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tepebaşı İlçesi, Eskibağlar Mahallesi'nde yer alan arazi üzerine tesis inşa etme ve işletilmek üzere, irtifak ve işletme hakkı veriyor. 

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi!

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 5 Mayıs'ta yürürlüğe giren uygulama 31 Ekim'e kadar devam edecek. 

81 ilde 585 bin riskli konut ve iş yeri var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan "Deprem gerçeğiyle yüzleşmek, konut ve iş yerlerimizi depreme dayanıklı inşa etmek, riskli yapılarımızı bir an önce dönüştürmek durumundayız" dedi.

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Konut ve işyeri satışlarında indirim fırsatı!

Konut satışlarında KDV, konut ve işyeri satışlarında tapu harcı indirimi yapılıyor. Bu indirimlerin konut sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor. 

Konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme kira sözleşmesi oluyor. Peki konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? diyorsanız işye yanıtı...

Gül İnşaat konut ve iş yeri açık artırma fiyatları!

Turyap aracılığı ile Gül İnşaat'ın Sefaköy, Ataköy ve Basın Ekspres'te yer alan toplam 10 projesindeki konut ve iş yeri açık artıma usulü ile satılıyor..

Gül İnşaat konut ve iş yeri açık artıma ihalesi 2018!

Turyap aracılığı ile Gül İnşaat'ın Sefaköy, Ataköy ve Basın Ekspres'te yer alan toplam 10 projesindeki konut ve iş yeri açık artıma usulü ile 6 Şubat'ta satışa çıkarılıyor. 

Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşecek!

CNR Emlak Zirvesi 2017'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağını söyledi. Ceylan "Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşmeli." dedi

Emlak Konut yılın ilk 10 ayında 5 bin 339 konut ve iş yeri satışı yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinde yılın ilk 10 ayında 5.339 konut ve iş yeri satışı yapıldı. 5 milyar 266 milyon 991 bin lira değerinde satış gerçekleşti.

TOKİ Kayaşehir konut ve işyeri başvuruları!

TOKİ Kayaşehir'de 108 tripleks konut ile 10 iş yerini açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. TOKİ Kayaşehir konut ve işyeri başvuruları 27 Eylül-12 Ekim'de alınacak.

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçleri mecliste!

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçlerine yönelik bazı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz Haberi

Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz

Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz?

Bir konutunuzu, işyerinizi ya da arsanızı satmak istediğinizi farz edelim. Gerçekleşecek satış işlemi üzerinden zararlı çıkmamak adına söz konusu gayrimenkulün satış değerinin doğru olarak hesaplanması gerekiyor. Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz diye merak ediyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz?

Satışa sunduğunuz ev ya da işyerinizin satış değerinin belirlenebilmesi için alanında uzman bir emlak danışmanından yardım almak faydalı olacaktır. Bu konuda uzmanlar, satılmış olan mülklerin satış bedellerini ve metrekarelerini bildirip söz konusu ev ya da işyeri için doğru satış değerini belirtebiliyor.


Gayrimenkul değeri konumuna iç-dış özelliklerine, mevzuatlara uygunluğuna göre değişebiliyor. Bu nedenle bir uzmandan yardım almadan belirlenen gayrimenkul satış değeri yöntemi gerçeği yansıtmıyor. 




Işıl Seren...