28 / 04 / 2024

evin habersiz ipoteklenmesi

evin habersiz ipoteklenmesi

Buna göre kimi sattığı evi kooperatif inşaatı gibi gösterip KDV'deki indirimden yararlanıp devleti trilyonlarca lira tokatlarken, kimi de vatandaşın haberi olmadan sattığı evi bankaya ipotek edip kredi çekiyor...

Eşlerden habersiz konut satışı yapılabilir mi?

Mersin Toroslar'da eşinin kendisinden habersiz yaşadıkları evin satıldığını söyleyip dava açarak satışın iptalini isteyen kadın mahkeme tarafından haklı bulundu. 

Bir evin inşaat maliyeti nedir?

Mesken, fabrika, hastane, okul, sinema, tiyatro, otel, idare binaları gibi yapıların inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor. Peki, bir evin inşaat maliyeti nedir?

2016 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, 26 Ağustos 2015 tarihinde 66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği ile açıklandı. Peki, 2016 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

Evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü?

Bir apartman içerisinde yer alan mesken sahipleri, kimi zaman evini işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü? İşte yanıtı..

Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Hibe işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev nasıl hibe edilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Malatyalı iş adamı doğduğu evin kapısını makam odasına taktırdı!

Memleketi Malatya'dan henüz dört aylıkken ailesiyle önce İstanbul, daha sonra Bursa'ya taşınan 54 yaşındaki iş adamı, doğduğu evin 200 yıllık ahşap kapısını fabrikasındaki makam odasına taktırdı.

5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Evin Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evin Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Salih Ünlü, Nesih Ünlü ve Mehmet Necat Avcı ortaklığıyla 300 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Bahçelievler 'de kuruldu.

Müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015!

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015 nasıl hesaplanır?

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak?

Taşınmazların vergi dönemi dışında satılması halinde o seneye ait emlak vergisinin nasıl ve kim tarafından ödeneceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

evin habersiz ipoteklenmesi Haberi

evin habersiz ipoteklenmesi


Son dönemdeki inşaat sektöründeki dolandırıcılık iddiaları had safhaya ulaştı. Kimi kötü niyetli şirket ev sattığı kişilerden işlemler için aldığı vekaletname ile kooperatif kurup evi koopertif aracılığıyla yapıp satmış gibi gösteriyor ve devletten hak etmediği yüzde 17'lik KDV iadesini alıyor. Kimi de aynı vekaletname ile sattığı evi teminat gösterip ev sahibinin haberi olmadan bankadan kredi çekiyor. 

Yetkililerden biran önce harekete geçilmesini ve devleti soyanların, kazıklayanların tesbit edilip bunların da kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen düzgün inşaat şirketlerinin yetkilileri, bu taleplerine sessiz kalan yetkililerin de " işin içinde" olmalarından endişe ettiklerini dile getiriyor. 


KOOPERATİF ADIYLA KDV SOYGUNU 


Kayseri'de bilinen ve son dönemde Türkiye genelinde de "sıçrama" yapan bazı inşaat şirketlerinin devleti dolandırarak trilyonlarca KDV kazığı attığı ortaya çıktı. Yapılan soruşturmalarda belgeleriyle saptanan bu durumun kamuoyuna açıklanmaması,...