10 / 05 / 2024

evin tapusunu geç almak

evin tapusunu geç almak

Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli...

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Tapumu kaybedersem ne olur? Evin tapusunu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu önemli resmi bir belgedir. Tapular kişilerin üzerinde olan mal varlığını simgeler. Bu yüzden de vatandaşlar, tapumu kaybedersem ne olur? sorusunu sıklıkla sormaktadır. İşte detaylar!

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Şehit ailesinin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sivas'ta satın aldığı evin tapusunu müteahhit ile yaşadığı sorun nedeniyle alamayan şehit ailesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yardımıyla tapusuna kavuştu. 

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

İdlib'e 26 briket ev inşa edilecek!

Suriye İdlib'te ihtiyaç sahipleri için 26 briket evin hayata geçirileceği "Adıyaman Sokağı" oluşturulacak.

Banksy'nin 'Hapşu'yu çizdiği evin fiyatı 17 kat arttı!

İngiliz grafitti sanatçısı Banksy'nin İngiltere’de Bristol şehrinde geçen hafta yeni eserini yaptığı evin satış değeri, yaklaşık olarak 17 kat arttı.

16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu alamadı! 

Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çekilişte evi bodrum katından çıkan Ankaralı Hüseyin Şeremet, 16 yıldır verilen sözün tutulmasını bekliyor.

Bir evin maliyeti ne kadar 2020?

2020 yılı için uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz Ağustos ayında belli oldu. Peki, bir evin maliyeti ne kadar 2020?

100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar?

2020 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz Ağustos ayında belli oldu. Peki, 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar?

Arsanın devrinin sağlıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annem dedemlerin oturduğu evin tapusunu dayıma verdi. Dayım arsaya bina yaptı. Şimdi 2 teyzem, dayımın yapmış olduğu ve tapusu dayıma ait olan 2 dükkan ve 3 evden hak talep ediyor. Sizce bir hakları var mıdır? ' sorusunu yanıtladı

evin tapusunu geç almak Haberi

evin tapusunu geç almak


Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler. Bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor. Özellikle, alınan evin satılması olayında, 5 yıllık süre çok önemli. 


Gayrimenkulün iktisap (yani edinme) tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkartılması halinde, satıştan doğan kazanç "değer artışı kazanç olarak gelir vergisine tabi oluyor. Bu süre geçtikten sonra olmuyor. 


EDİNME TARİHİ 

1. Kooperatiften Ev Edinenler: Kooperatiflerde, ortaklara bu sıfatları nedeniyle tahsis edilen (örneğin konutlar teslim edilmeden noter huzurunda çekilen kuralarla evlerin belirlenmesi olayında) gayrimenkul "tahsis tarihinde" ortak tarafından satın alınmış sayılır (Gelir Vergisi Kanunu, Mükerrer Md.80/6-2). 


Buna göre örneğin, 15.6.2007 tarihinde, noter huzurunda çekilişle tahsis edilen konutun tapusu 17.4.2010 tarihinde verilmişse, 5 yıllık sürenin hesabında 15.6.2007 evin satın alındığı tarih kabul edilir. Beş yıllık...