04 / 05 / 2024

Evine mantolama yaptıran vergiden düşecek

Evine mantolama yaptıran vergiden düşecek

Hükümetin 2015 Ekonomik Programı kapsamında vergi avantajı sağlanııor. Yakıt tasarrufu sağlayan araçlara vergi avantajı sağlanacak. Evini yalıtım yaptıranların harcamaları beyan ettikleri kira gelirlerinden düşülecek...

Hindistanlı iş adamı gökdelenin tepesine malikane yaptı ama oturamadı!

Hindistan'da 33 katlı lüks bir gökdelenin üzerine 20 milyon dolarlık bir malikane yaptıran iş adamı Vijay Mallya asla bu evde oturamayabilir. Peki neden? 

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Kaldıraçlı döviz işlemi yaptıran 44 site SPK kıskacında!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırması gerekçesiyle 44 internet sitesinin erişime engellenmesi kararı aldı.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

Yılın ilk 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık branşının lokomotifi haline geldi. TSS yaptıran sigortalıların sayısı 3 milyon 614 bin kişiye ulaştı.

Tatil yapmayı düşünenlere müjde! Ziraat Bankası’ndan tatil yaptıran kampanya geldi!

Tatil yapmayı düşünenlere güzel haber. Ziraat Bankasından tatil planlayanlara özel kampanya hazırlandı. İşte detaylar!

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

Digipol'den arabası olanlara fırsat! Eğer bunu yaptırırsanız 750 TL indirim veriyor! Son tarih 30 Haziran!

​​​​​​​Arabası olanlar için uyarı geldi. 4 Ekim- 30 Haziran 2023 tarihleri arasında tamamlayıcı sağlık, kasko, zorunlu trafik, bireysel sağlık sigortası ya da konut sigortası yaptıran müşteriler ödül kazanacak. İşte digipol.com kampanyasının tüm detayları…

Öğrenciler dikkat! MEB kitap ve kırtasiye yardımı alıyor! Bu yardımları hemen alın!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem etkilediği 11 kentteki öğrenciler ile bu bölgeden başka kentlere nakillerini yaptıran öğrencilere 7,5 milyon ders kitabı, 5,5 milyon yardımcı kaynak ile 130 bin kırtasiye setini ulaştırmaya başladıklarını duyurdu.

Otomobil sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası yaptıran sayısı azaldı

Sigorta yaptıran sürücü sayısı azalıyor, trafikte baltayı taşa vurabilirsiniz. Kasko ve trafik sigortası yaptırmayacağını belirten sürücüler, ilginç yanıtlar verdi. Fiyatların artmasının yanı sıra, 'aracın eski olması, sigortanın karşı tarafın işine yarayacağı' şeklindeki yanıtlar da dikkat çekti.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş hamle! Hem emeklilik iptal oluyor hem de maaşlar faiziyle alınıyor!

Bir yerde çalışmadığı halde sahte sigorta yaptıran kişiler durumun tespit edilmesi durumunda büyük şok yaşayacak. SGK'dan son dakika flaş karar! Hemen buna bakın! 

Heyecanı tavan yaptıran açıklama! Yerli arabanın yollarda cirit atacağı tarih çok yakın

Türkiye'nin otomobiliyle ilgili heyecan veren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, yerli aracın yıl sonundan önce piyasada olacağını söyledi. Bu tarih kulislerde aralık olarak dillendiriyor.

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konut sigortası, evleri hasarlara karşı koruma altına alıyor. Erdoğan, konut sigortası yaptıranın bir daha vazgeçemediğini belirtti.

Evine mantolama yaptıran vergiden düşecek Haberi

Evine mantolama yaptıran vergiden düşecek

Hükümet, cari açığın en büyük sebebi olan enerjide tasarrufu artırmak için yeni teşvikleri devreye sokmaya hazırlanıyor. Hükümetin 2015 Ekonomik Programında, ithalata olan bağımlılığın azaltılarak ve yüksek katma değerli ürünlerin ihracatının artırılması yoluyla dış ticaret açığının azaltılması ve finansmanının mümkün olduğunca doğrudan yatırımlar ve uzun vadeli kaynaklarla karşılanmasının esas olduğu hatırlatıldı. Programda, katma değeri yüksek ürünlerin ihracat içerisindeki payının artırılması, ithalata bağımlılığı ve teknoloji yoğunluğu yüksek olan sanayi girdilerinin yurt içinde üretilmesini sağlayacak yatırımların desteklenmesi ve hizmetler sektörünün daha fazla ihracata konu olmasını sağlayacak altyapının güçlendirilmesinin dış ticaret politikasının ana unsurları olacağı belirtildi. Bu kapsamda enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak için gündeme getirilecek bazı teşvikler şöyle sıralandı: “Enerji ve yakıt tasarrufunu desteklemek üzere vergi mevzuatında düzenleme yapılacak. Enerji tasarrufu sağlayan dayanıklı...